Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. ”Nu suport, mă stoarce de energie”

Gabriel Peneș, Mihai Roșoiu 22.06.2021, 17:30
Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. ”Nu suport, mă stoarce de energie”

Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. Numărul 3 mondial se pregătește să înceapă dificilul drum al apărării titlului obținut pe iarba londoneză, în 2019. Halep a rămas campioana en-titre, ediția de anul trecut fiind anulată din cauza pandemiei. Turneul de Grand Slam se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie.

Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon

Debutul ediției 2021 a celui mai vechi turneu de Grand Slam se apropie. Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. Numărul 3 mondial a ajuns la Londra aureolată de statutul de campioană en-titre a competiției de la All England Club. Halep a trecut printr-o perioadă dificilă, în plan sportiv, fiind obligată să renunțe la participarea la Roland Garros, turneul ei preferat, din cauza accidentării la gambă suferite la Roma, în 12 mai.

Pentru jucătoarea din Constanța a urmat o perioadă de tratament și recuperare, după care și-a anunțat, spre suprinderea multora, participarea la turneul de la Bad Homburg, Germania, primul pe iarbă la care ar fi jucat în acest an. Dar situația medicală s-a dovedit delicată, încă, așa că Halep a preferat să nu riște nimic înainte de Wimbledon, așa că s-a retras de la competiția din Germania.

Gamba mea nu este încă pregătită pentru a rezista la un meci. Regret nespus, mai ales că organizatorii au oferit niște condiții excelente. Doream să joc, dar din păcate corpul meu încă suferă. Voi continua să mă pregătesc, voi trage tare pentru că vreau să joc la Wimbledon. Trebuie să văd cum mă voi simți”, a transmis Simona Halep, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. ”Nu suport, mă stoarce de energie”
Marea problemă a Simonei Halep înainte de Wimbledon. Românca a ajuns la Londra, unde s-a fotografiat cu terenul de pe arena centrală de la All England Club, locul unde a triumfat în 2019/Sursa foto: Twitter – Simona Halep

”Nu suport, mă stoarce de energie”

Campioana româncă a ajuns la Londra, unde a fost întâmpinată de organizatorii turneului cu o surpriză dulce: un tort în forma unui teren de tenis. Ea s-a și pozat în interiorul arenei centrale de la All England Club, locul unde a triumfat în 2019, după ce spulberat-o cu 6-2, 6-2, pe Serena Williams. Într-un interviu acordat Eurosport, înainte de sezonul pe iarbă, Simona a declarat că abia așteaptă turneul de la Wimbledon și că, în privința pregătirii, nu schimbă nimic dacă e vorba de o nouă ediție a unui turneu deja câștigat.

Abia aștept. Sunt foarte încântată de acest lucru (n.r. – că e deținătoarea trofeului). La Paris am avut experiența asta. Mi-a plăcut când am mers cu trofeul alături de Rafa (n.r. – Rafael Nadal). A fost un moment deosebit. Cred că la Wimbledon va fi diferit, mai ales că suntem în pandemie și vor fi multe restricții. Dar cred că va fi plăcut să fiu acolo cu trofeul. Nu schimb nimic (n.r. – în pregătirea unui turneu câștigat în anul precedent). Dar fiecare meci, la acest nivel, este extraordinar de greu”, a declarat Halep, conform sursei citate.

Halep a recunoscut, în același interviu, că, de când se știe, nu suportă condițiile de cantonament. În plus, în această perioadă de pandemie, nu i-au plăcut deloc restricțiile sanitare ce sunt impuse la turnee și că acest lucru o stoarce de energie.

Nu îmi plac condițiile de cantonament, nu mi-au plăcut niciodată. Iar restricțiile sunt foarte dificile pentru mine. Nu mă plâng, pentru că suntem norocoși să avem aceste turnee, dar nu îmi place bula. Nu îmi place deloc! Mă consumă, mă stoarce de energie. Iar faptul că stau doar în cameră și nu am voie să ies, parcă mă obosește și nu mai pot să mai fiu prea lucidă pe teren. Dar sunt restricții pe care toate fetele le respectăm și așa trebuie să facem în continuare. Nu o să stau să mă plâng prea mult, dar nu îmi place”, a mai spus Simona Halep pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....