Editorial Alin Buzărin

Marea izbândă a doamnei Clotilde: a ridicat un Ferrari!

Alin Buzărin 06.06.2022, 17:16
Marea izbândă a doamnei Clotilde: a ridicat un Ferrari!

Primărița Sectorului 1 se împăunează pe rețelele de socializare cu această epocală ispravă. Se parcă că și unica de când împărățește o șesime din Capitală. Să postezi tu pe rețelele de socializare, în calitate de primar de sector, de comună, de metropolă sau de cătun, că ai ridicat un Ferrari parcat neregulamentar, pe trecerea de pietoni, e o dovadă crasă de imaturitate, de infantilism, de neînțelegere a propriei tale meniri de edil, de exercițiu ieftin de imagine, de mutare a atenției de la altfel de lucruri către facilul spectaculos, menit să atragă cât mai multe priviri.

N-a înțeles nimic

Ridicând respectiva poză pe rețelele de socializare, lași senzația că te joci de-a primarul, că tocmai ai prins vulpea care fura ouăle din cuibar, că n-ai înțeles nimic nici de ce te-au ales oamenii, nici de ce ești acolo, la Primărie, nici ce ai voie să faci, nici din ce n-aui voie, nimic din ce trebuia de fapt să faci și n-ai făcut.

Da impresia că ne iei pe toți la mișto, că gradul tău de percepție a realității e la nivelul claselor primare, că fluturi acel Ferrari ridicat cu macaraua pentru parcare neregulamentară ca pe un abțibild pe care apoi îl dai la schimb colegilor de generație cu care joci șotron.

Marea izbanda a doamnei Clotilde: a ridicat un Ferrari!
Mesajul publicat de Clotilde Armand pe Facebook

Lupta anticorupție

Până la urmă bine a făcut că a ridicat acel Ferrari de pe bulevardul Mihalache! Dar dacă serviiile specializate săltau un Logan cu tabla ruginită sau vreo furgnetă care descărca niște saci cu cartofi în piață, le mai afișa doamna primăriță pe rețele?

Una e să ridici o rablă, alta ditamai mașina de fitze! Pentru a sălta limuzina cu căluț cabrat îți trebuie curaj, nu-i așa? Iar dumneaei, ca demnă urmașă a Ioanei D”Arc îl are din plin! Omul cu mașina cu căluț sigur era vreun șmecher! Corupt sau poate evazionist, așa ceva trebuie stârpit din fașă, asta e adevărata luptă anticorupție! Acestea trebuie să ne fie adevăratele valori!

Ce se postează și ce nu

În amplu-i elan userist, politicianist, lipsit de valori reale, încărcat de vorbărie fără rost, doamna Armand strânge like-uri, dar uită să strângă și gunoaiele. Sectorul 1 arată ca o cocină, pute de-ți mută nasul, o grămadă de străzi sunt pline de gropi, prin unele parcuri bălăriile sunt de-un stat de om, dar cum să pui așa ceva pe rețelele de socializare?

Să te înjure lumea? Să nu te mai voteze? Astea sunt lucruri de evitat, de ascuns dacă se poate. De etalat e doar jelania-i parcă fără de sfârșit ca că un sistem birocratic românesc, anacronic, balcanic, fundamental înapoiat, nu-i îngăduie să ducă la bun sfârșit mai nimic din mărețele dumisale planuri. Iar când se saltă cu macaraua câte un Ferrari parcat anapoda, prilejul de a se mândri cu o astfel de ispravă de grădiniță nu poate fi ratat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...