Editorial Alin Buzărin

Marea devaccinare

Alin Buzărin 09.11.2021, 08:30
Marea devaccinare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (și nu doar el) se miră că numărul vaccinaților din școli a început dintr-o dată să scadă!!! După două săptămâni de nedorită vacanță (puțină lume își propune înate idealuri turistice la hotarul dintre octombrie și noiembrie), a reînceput școala. La modul fizic acolo unde s-a putut, și doar în deja clasicul ”online” acolo unde cifrele n-au fost de acord s-o lase să înceapă.

Acel 60 la sută

După ultimele reglementări (bune sau rele, nimeni nu mai stă să le cântărească) școala începe fizic doar acolo unde gradul de vaccinare din râdul personalului (profesori, paznici, secretare, bucătărese, femei de serviciu, angajați care mătură prin curte și ce-or mai fi) depășește 60 de procente. Acolo unde se întrunește acel prag, copiii pot merge la școală, deși există însă și excepția ca părinții, în ciuda procentului de vaccinare întrunit, să se adreseze inspectoratului și să ceară, sub diverse pretexte, tot cursuri online. Dar nu despre această excepție va fi vorba, ci despre regula în sine.

Regula impune că tu, părinte vaccinat, având copilul de asemenea vaccinat, nu-l poți trimite la școală pentru că nu s-a întrunit acel prag de 60 la sută. Asta fiindcă că madam Flori de la secretariat crede în teoria conspirației, coana Frosa care dă cu mopul pe coridor se teme să nu i se monteze cip, iar nea Gogu, care repară clențe de uși, bate cuie și umblă pe coridoare cu șurubelnița după ureche a citit el ceva despre scorpionul mexican, care o să-l protejeze!

Decât să muncești, mai bine stai!

Așadar, acolo unde nu se ajunge la 60 la sută, școala n-are cum să înceapă. Paradoxal e însă altceva. Anume că unele școli au raportat mai mulți vaccinați la hectar săptămâna trecută decât raportează acum. Iar acest procent, de peste 60 la sută, s-ar putea chiar să existe aievea, însă multă lume nu mai are chef să-l declare. De ce să-l declare și să înceapă școala la modul fizic? De ce să se ducă nea Gogu să bată cuie și tanti Frosa să spele closete, când pot foarte bine să stea acasă și să-și ia leafa întreagă? E pandemie, domnule, e Covid, e molimă, ce nu înțelegeți?

Luni, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit cu neașteptat umor (spre negru, dar tot umor) despre situația în sine. Pe meleagurile noastre a apărut brusc fenomenul de devaccinare! Oameni care săptămâna trecută se declarau vaccinați, acum, brusc, nu mai sunt vaccinați și uite cum mai stau măcar două săptămâni acasă! S-au devaccinat, cu alte cuvinte. Iar noi ne-am dezumanizat de tot și nu ne mai facem bine!

Urmăriți Impact.ro și pe