Marea Britanie așteaptă cu sufletul la gură decizia prințului Harry. Gestul făcut de regele Charles pentru fiul lui

Beatrice Dumitru 05.03.2023, 20:14
Marea Britanie așteaptă cu sufletul la gură decizia prințului Harry. Gestul făcut de regele Charles pentru fiul lui

Harry și Meghan Markle sunt așteptați să dea un răspuns după gestul făcut de regele Charles pentru fiul său, deși cei doi nu se află în relații bune. Regele Charles a urcat pe tron după decesul mamei sale regina Elisabeta a II-a, în septembrie 2022, și va fi încoronat oficial într-o ceremonie plină de fast la care vor participa demnitari din întreaga lume și va fi urmărită de miliarde de telespectatori.

Ce mesaj i-a trimis regele Charles lui Harry

După un documentar difuzat pe Netflix în decembrie, Harry, în vârstă de 38 de ani, și-a lansat la începutul lunii ianuarie controversata carte de memorii „Rezervă”, în care își povestește anii adolescenței marcați de droguri și alcool și detaliază ruptura de tatăl și fratele său, William. El a susținut că acesta l-a trântit la pământ în timpul unei discuții mai aprinse despre Meghan Markle.

Sâmbătă seară, ducele de Sussex a făcut alte mărturisiri în cadrul unui interviu cu doctorul Gabor Mate, difuzat pe internet și a spus că s-a simţit întotdeauna „puţin diferit” de restul familiei regale britanice, adăugând că după ce a crescut într-o „familie dezbinată”, face tot posibilul să nu transmită „traumele” copiilor săi, Archie 3 ani, şi Lilibet, de 1 an. Dar  regele Charles a lăsat în urmă tot și a făcut un gest important pentru fiul său.

Marea Britanie așteaptă cu sufletul la gură decizia prințului Harry. Gestul făcut de regele Charles pentru fiul lui
Harry și Meghan Markle

Harry și soția sa Meghan Markle au fost invitați la încoronarea Regelui Charles, în vârstă de 74 de ani, care va avea loc pe 6 mai, dar încă nu au decis dacă vor participa la eveniment. Cuplul stabilit în California după ce a părăsit Casa Regală britanică pe fondul tensiunilor interne tot mai mari, „a primit recent un e-mail de la biroul Majestății Sale cu privire la încoronare”, a declarat un purtător de cuvânt al celor doi.

O decizie imediată cu privire la participarea ducelui și ducesei de Sussex nu va fi dezvăluită de noi în acest moment”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, pentru Sunday Times și preluat de ndtv.com.

Harry şi Meghan Markle au părăsit definitiv familia regală

Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au părăsit definitiv familia regală în anul 2020 şi au acuzat-o de lipsă de sprijin şi de rasism, într-un interviu şocant acordat în anul 2021 la televiziunea americană. Întoarcerea celor doi în Marea Britanie pentru a participa la încoronare regelui Charles a făcut obiectul multor speculații în presa britanică în ultimele luni, după atacurile virulente ale cuplului la adresa familiei regale.

Harry și Megan s-au întors în Regatul Unit doar în rare ocazii de când au plecat. Ei au participat la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ducele de Sussex a fost singur la funeraliile bunicului său,  prințului Philip, în 2021.

În aceste călătorii, Harry și Meghan Markle au stat la Frogmore Cottage, pe care regele Charles le-a cerut să o elibereze și ar avea timp la dispoziție „până la începutul verii” să-și mute toate bunurile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...