Editorial

Mare-i grădina Domnului. Și gardul, sărit atunci când scade prețul la pompă

Mihnea Tălău 22.07.2022, 17:08
Mare-i grădina Domnului. Și gardul, sărit atunci când scade prețul la pompă

De câteva ore, viața șoferilor și în general a românilor nu mai este la fel. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a reușit să înveselească ziua tuturor celor care i-au ascultat fulminanta declarație, făcută chiar într-o zi de vineri.

Fără studii aprofundate

Dar, haideți să redăm declarația ”întâiului scăzător” în întreaga sa plenitudine.

„Reducerea de 50 de bani a prețului la carburant a fost startul unor scăderi de prețuri. Nu este nevoie de cine știe ce studii aprofundate sau analize guvernamentale ca să ne dăm seama de situație, oricine poate să vadă cum valorile afișate de benzinării sunt vizibil mai mici”.

Asta a declarat Ionuț Stroe, repet, purtătorul de cuvânt al PNL, care clar nu are nevoie de studii aprofundate.

Cred că liberalii au o problemă cu carburanții. După ce șeful lor, bașca și premier, Nicolae Ciucă ne-a explicat că „știm foarte bine, motorina nu se produce în țară”, iar președintele Iohannis ne-a spus că – 50 de bani îi luăm, nu îi dăm – a venit și Ionuț să dea cu palma la petrol.

Să fie cinism, necunoaștere, prostie, ceva din toate, căci altfel nu se pot explică astfel de declarații. Doar dacă ar recunoaște că e izvorâtă din puțul gândirii sale.

Păi specialistul în ale petrolului, de la PNL, Dinu Patriciu, se zvârcolește în mormânt la o asemenea gogomănie emanată chiar de cel instituit să poarte vorbele liberalilor.

Iohannis, despre anuntul lui Ciuca legat de compensarea de 50 de bani la litrul de combustibil. Nu este posibil sa plafonezi pretul 1

Cu 50 de bani se poate ieftini totul

Pentru orice neprofesionist, ieftinirile de la pompă se datorează scăderii cotațiilor țițeiului și produselor petroliere, dar și a scăderii cursului leu/dolar. Punct!

Spre știința lui Ionuț Stroe, chiar vineri, preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 3 dolari pe baril și continuă tendința descendentă. Acest lucru s-a întâmplat din cauza stocurilor mai mari de benzină din SUA şi după ce o majorare a dobânzii cheie de către Banca Centrală Europeană (BCE). Poate ajung astfel de date, strict secrete, și în Modrogan.

Îl mai informăm pe simpaticul liberal, doar ne-a făcut să râdem copios, contractele futures pentru ţiţeiul Brent (aici nu o sa îi mai explicăm, îl lăsăm să pună mâna pe carte) nu au amintit de cei 50 de bani care au dus la scăderea prețului combustibilului.

Da’ poate zici bine dom’ Stroe și râdem noi ca prostii. Pai dacă dă guvernul Ciucă câte 50 de bani la ROBOR, la curent, la gaz, la coșul zilnic, cu doi lei, scad toate.

Totuși, să nu încerce la pensii și salarii, că ăstea scad oricum.

Urmăriți Impact.ro și pe