Mare grijă dacă ați consumat acești biscuiți! S-au găsit chimicale în concentrații mari, care pun în pericol sănătatea

Cristian Cojocaru 15.12.2020, 13:52
Mare grijă dacă ați consumat acești biscuiți! S-au găsit chimicale în concentrații mari, care pun în pericol sănătatea

Obișnuim să mâncăm diferite produse fără a verifica în prealabil etichetele acestora. În urma unei alterte europene, ar trebui să avem mare grijă la un  produs aflat pe piață pentru că s-au găsit chimicale în concentrații mari într-un anumit tip de biscuiți.

Biscuiți cu chimicale în concentrații mari

În urma acestei alerte europene, un lot de biscuiți au fost retrași de la vânzare. Motivul retragerii este că aceștia conțin oxid de etilenă peste limita maximă admisă. Concentrația de oxid de etilenă din semințele de susan este peste maxima admisă.

”În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În acest caz este vorba despre produsul care are denumirea CROCO BISCUIȚI CRACKERS SUSAN 150g. Producătorul este CROCO, iar numărul aflat sub codul de bare este 5941194002959. Sunt ambalați într-o pungă de 150g, lotul produslui este L001051120. Data fabricației este 05.11.2020, iar data de expirare este 02.08.2021.

”Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere. Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, anunţă ANSVSA, potrivit g4media.ro

Biscuiți cu chimicale în concentrații mari
Biscuiți cu chimicale în concentrații mari

Un alt produs retras în urmă cu o lună

Din cauza aceluiași motiv, cu o lună în urmă au fost retrași de la vânzare și mini-cheesburger din magazinele Carrefour. ANSVSA preciza că oxidul de etilenă poate fi foarte periculos pentru sănătate dacă organismul este expus pe termen lung unei conentrații mari. Astfel, persoanele care au cumpărat produsul, au fost anunțați să nu îl mai consume și să îl distrugă sau să îl ducă înapoi la magazinele de unde le-au cumpărat.

În urma unei alte alerte europene, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis mai departe către cetățeni faptul că cheesburgerii vânduți de magazinele Carrefour sunt contaminate cu oxid de etilenă. Retailerul, la rândul său a comunicat clienților că pot aduce produsele înapoi în magazine iar contravaloarea produselor va fi returnată, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Alerta a fost anunțată pe site-ul ANSVSA în data de 10 noiembrie și a fost activă până la data de 23 noiembrie 2020, au menționat cei de la digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe