Marcel Ciolacu nu e de acord cu propunerea Comisiei Europene de a limita consumul de energie. „Nu trebuie să distrugem ce au construit părinții noștri”

Badea Violeta 09.09.2022, 17:15
Marcel Ciolacu nu e de acord cu propunerea Comisiei Europene de a limita consumul de energie. „Nu trebuie să distrugem ce au construit părinții noștri”

Comisia Europeană dorește limitarea consumului de energie la orele de vârf în statele membre, cu scopul de a contracara manipularea Rusiei pe piața energiei. Însă, Marcel Ciolacu nici nu vrea să audă de așa ceva. Președintele PSD spune că părinții noștri au luptat pentru ca astăzi România să aibă cât de cât o independenţă energetică.

Marcel Ciolacu nu vede cu ochi buni propunerea Comisiei Europene de a limita consumul de energie

Comisia Europeană încurajează reducerea consumului de energie electrică, mai ales în perioadele de vârf. Însă, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu această propunere. Oficialul a declarat că el a prins și perioada comunistă și a văzut ce înseamnă raționalizarea.

„Eu am trăit în comunism. Eu nu pot să cer acum românilor să începem iar să închidem becurile. Că avem un plafon până la care decontează statul și tu singur vrei să te încadrezi în acel plafon, ca să faci o economie la bugetul familiei, mi se pare un lucru corect. Dar acel lucru îl faci tu, nu trebuie forțat”, a precizat Marcel Ciolacu.

Oficialul s-a adresat și tinerilor din partidul social-democat. Acesta le-a spus că părinţii lor au luptat pentru ca România să devină astăzi independentă energetic.

„Nu trebuie să venim noi, acum, şi să distrugem ce au construit ei, sub o umbrelă că există o criză şi trebuie să începem să raţionalizăm, să învăţăm cum să ne spălăm. Nu, obligaţia unor lideri politici este să găsească soluţii şi să se implice, nu să se vaite”, a spus Ciolacu.

UE vrea sa impuna o noua taxa producatorilor de energie electrica. Pentru ce vor fi folositi banii
CE vrea sa limiteze consumul de energie

„România produce atât cât consumă”

Totodată, liderul PSD asigură pe toată lumea că țara noastră consumă atât cât produce. Prin urmare, România nu ar depinde de un import de energie electrică.

„România produce în acest moment produce energie cât consumă. Am văzut din prognoze, cu 5% e deja un consum mai mic decât anul trecut, asta înseamnă că nu va fi nevoie să importăm direct energie electrică pentru a acoperi consumul”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD le-a spus, însă, românilor că sunt liberi să ia măsuri pentru a consuma mai puțină energie, asta pentru a-și reduce facturile.

Citește și Reuniune de urgență astăzi la UE. Miniştrii europeni caută soluții viabile pentru proteja cetăţenii de preţurile uriașe la energie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...