Marcel Ciolacu insistă ca actualul sistem fiscal să fie modernizat. „Acum, înainte de a provoca falii sociale grave”

Mihnea Tălău 22.06.2022, 10:11
Marcel Ciolacu insistă ca actualul sistem fiscal să fie modernizat. „Acum, înainte de a provoca falii sociale grave”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au exprimat în ultima perioadă în dese rânduri pentru schimbarea sistemului fiscal. El este de părere că dacă se continuă cu cel existent se pot „provoca falii sociale grave.

„Românii trebuiesc protejați în fața creșterii prețurilor”

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ciolacu subliniază faptul că este necesar ca în momentele de dezechilibre economice severe, statul să intervină pentru a echilibra situația. El spune că românii trebuiesc protejați în fața creșterii prețurilor, cei mai expuși fiind salariații cu venituri mici.

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

De aceea, am propus #deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.

Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!”, marcel.

Valul de scumpiri la alimente și energie lovește întreaga lume. Situație mai îngrijorătoare în România

Ciolacu cere echitate și solidaritate socială

Potrivit liderului social-democraților, guvernanții au datoria de a găsi soluții și a oferi României echitate și solidaritate socială. El a lansat și un atac la adresa colegilor din coaliție considerând că PSD este principala forță politică care dorește o creștere economică de care să profite majoritatea cetățenilor „nu doar cei privilegiați”.

„Cred că este momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem #dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Știu că mediul privat este motorul economic al oricărei țări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României #echitate și #solidaritate socială.

În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o #creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!”, a conchis șeful PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe