Marcel Ciolacu ia în calcul varianta de a fi premier: „E o onoare să fii prim-ministru”

Stan Filon 09.08.2022, 16:03
Marcel Ciolacu ia în calcul varianta de a fi premier: „E o onoare să fii prim-ministru”

Marcel Ciolacu ia în calcul varianta de a fi premier. Liderul social-democrat spune că ar fi o onoare pentru el să fie premierul României, însă a spus că totul depinde de colegii săi din partid, dacă vor considera sau nu că el este cel mai bun candidat pentru această funcție înaltă din stat. Între timp, în coaliția de guvernare a izbucnit deja un scandal, după ce unele voci din PNL au spus că nu ar fi un semnal bun schimbarea premierului.

Marcel Ciolacu ia în calcul varianta de a fi premier

Așadar este scandal în coaliția aflată la guvernare, după ce unele voci din PNL au spus că schimbarea premierului în primăvara anului 2023 nu ar fi un semn bun, în contextul războiului din Ucraina şi a faptului că după un an vom avea alegeri. Cu toate acestea, liderii PNL au spus că protocolul semnat cu PSD va fi pus în aplicare, iar PSD va avea premier în 2023.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a început să vorbească despre funcția de premier al României și spune că ar fi o adevărată onoare ca el să fie desemnat de colegii săi din partid.

Marcel Ciolacu ia in calcul varianta de a fi premier
Marcel Ciolacu ia in calcul varianta de a fi premier

„Eu am să fiu”

„Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, spune Marcel Ciolacu. El a venit și cu un avertisment pentru colegii de guvernare! „Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, a mai spus liderul PSD.

„În primul rând, e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe dorințe. Dorința mea ține de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că PSD va oferi „categoric” premierul României, din luna mai. „Protocolul este clar și am anunțat că dacă nu se face această rotativă altă variantă decât alegeri anticipate nu există”, conchide liderul PSD.

Liderul PSD a vorbit și despre o eventuală remaniere guvernamentală. „Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a evitat să vin cu numele celor vizate.

Ce spune Ciolacu despre remaniere

„În acest moment nu este luată o decizie cu primul ministru în ceea ce privește remanierea. Eu am spus de la început că dacă dorim să avem o coaliție normală și o Românie normală, aceste lucruri vin în primul rând din partea primului ministru, după o evaluare a activității fiecărui ministru.

Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Să vedem care va fi momentul. O să avem o discuție mai aplicată în coaliție. Nu vreau să am o discuție punctuală, despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu primul ministru, cu colegii mei și să nu dăm aceste vești întâi la televizor. Eu cred că un Guvern funcționează și cu remanieri. Este ceva normal. La fel cum m-am abținut și în ceea ce îl privește pe domnul ministru Dîncu, așa vă rog să-mi permiteți să mă abțin și în ceea ce îl privește și pe ministrul Virgil Popescu”, a spus Marcel Ciolacu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...