Marcel Ciolacu e în mare pericol! Ce se întâmplă cu liderul PSD

Luiza Moldovan 25.05.2020, 15:34

Marcel Ciolacu e prea moale în relația cu președintele Klaus Iohannis și ăsta e principalul motiv pentru care marii artizani ai strategiei PSD nu vor să-l lase pe acesta să candideze la șefia partidului. Unul dintre cei mai înfocați adversari ai lui Ciolacu este Ionel Arsene, un baron PSD de Neamț, care, în schimb, îi face galerie lui Grindeanu.

Marcel Ciolacu e amenințat chiar din interiorul PSD

Ciolacu, la rândul lui, și-a călcat pe pandemie și a început un lung turneu prin țară, ca să promită lucruri normale pentru oamenii normali: funcții și influență. După binecunoscutul model Dragnea.

Cei mai răi anti-Ciolacu sunt aripa din Moldova a partidului, care-i reproșează interimarului Ciolacu atitudinea prea de mămăligă în relația cu Cotroceniul.

„Am aprobat pe bandă rulantă tot ce a vrut Iohannis. În schimb, nu a fost declaraţie de presă la Cotroceni ca Iohannis să nu ne bombardeze. În Parlament, principalele modificări făcute în Senat la legea stării de alertă, lege trimisă de Guvernul PNL, au fost îngropate ulterior la Camera Deputaţilor”, au declarat surse din conducerea partidului, pentru Adevărul.

Se clatină ciolacul de salvare al lui Ciolacu Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Se dezumflă ciolacul de salvare al lui Ciolacu? Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Când două facțiuni se ceartă cine câștigă?

Barca lui Ciolacu părea netulburată de nimic, dar iată că acum, președintele interimar al partidului trebuie să se țină cu ambele mâini de marginile ei, ca să nu se răstoarne.

Dinspre Senat, vin critici acerbe ale lui Șerban Nicolae și facțiunea pe care o conduce: că de ce n-a crescut în sondaje, PSD, chiar dacă PNL a scăzut și că de ce nu a profitat mai mult de bâlbele partidului aflat la guvernare? Este una dintre critici.

Prietenii lui Ciolacu îl mângâie pe cap pe acesta și-i spun că s-a purtat frumos pe timpul pandemiei, că a fost responsabil și că a reușit să țină cât de cât compactă imaginea partidului, atât de șifonată după epoca Dragnea – Dăncilă.

Cercetări interne indică acum că PSD se situează la 25% din preferințele populației, cu mici fluctuații.

„PNL se erodează, scade în sondaje de la lună la lună, însă noi nu creştem. Asta e îngrijorător. Dacă nici în ultimele două luni n-am crescut, atunci ce speranţe să mai avem de acum înainte?”, se întreabă, retoric, un vicepreşedinte PSD.

Când vrăjitoarea cea rea a trecutului vrea s-o otrăvească pe Albă ca Zăpada a viitorului

Un alt motiv de ofuscare a liderilor din partid este că Marcel Ciolacu le-a cerut unor foarte grele nume din partid, asociate cu nevrednicul de pomenire Dragnea, să facă un pas în spate, pentru că, altfel, partidul nu poate merge înainte. Așa se face că n-am mai auzit, în ultima vreme de Nicolae Bădălău, de Dumitru Buzatu, de Marian Oprișan, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, Mihai Fifor, Ionuț Arsene sau Eugen Teodorovici.

Aceștia au fost nevoiți să-i lase pe Lucian Romașcanu (purtător de cuvânt al PSD), Alfred Simonis (liderul deputaților), Radu Preda (liderul senatorilor), Gabriela Firea (primarul general), Petre Florin (deputat) și alții ca ei.

Disputa, practic, se dă între aripa conservatoare a partidului și figurile proaspete și neterfelite în scandaluri, pe care le-ar vrea Ciolacu. Rămâne de văzut cine o să câștige de aici.

Urmăriți Impact.ro și pe