Marcel Ciolacu e de acord să renunțe la funcția de premier în favoarea lui Alexandru Rafila. ”Dacă și domnul Cîțu e de acord, avem prim-ministru”

Ana Anitoiu 18.11.2021, 12:12
Marcel Ciolacu e de acord să renunțe la funcția de premier în favoarea lui Alexandru Rafila. ”Dacă și domnul Cîțu e de acord, avem prim-ministru”

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că este de acord să renunțe la funcția de premier în favoarea medicului Alexandru Rafila. Președintele PSD a negat că Florin Cîțu i-a făcut această propunere și el a refuzat-o.

Marcel Ciolacu, de acord ca Alexandru Rafila să fie premier

Deși a fost propus de PSD pentru funcția de prim-ministru, Marcel Ciolacu a declarat că ar fi de acord ca la conducerea Guvernului să ajungă medicul Alexandru Rafila în locul lui, după ce a aflat din spațiul public că aceasta este propunerea președintelui PNL, Florin Cîțu, care a fost demis prin moțiune de cenzură.

Întrebat dacă l-a propus pe secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, în negocierile cu Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor, Florin Cîțu a răspuns: ”l-am propus domnului Ciolacu pe domnul Rafila, dar nu a fost de acord”.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu l-a contrazis pe Florin Cîțu, susținând că el a aflat despre această propunere a președintelui PNL din spațiul public și că nu o refuză.

Marcel Ciolacu e de acord sa renunte la functia de premier in favoarea lui Alexandru Rafila. ”Daca si domnul Citu e de acord, avem prim-ministru”
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

”Am înţeles că avem o variantă, domnul Rafila. Eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul Cîțu mi l-a propus pe domnul Rafila. Dacă dl Cîțu mi-a făcut această propunere, eu sunt total de acord. Nu mi l-a propus pe domnul Dan Vâlceanu” și

”Dacă domnul Cîțu dorește și acceptă ca domnul Rafila să fie prim-ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. Dacă domnul Cîțu este de acord cu domnul Rafila prim-ministru, eu merg la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru domnul Rafila. Înseamnă că PSD și PNL au găsit un nume comun în persoana domnului profesor Rafila și eu sunt total de acord”, a fost două declarații ale lui Marcel Ciolacu pe această temă.

PSD vrea să dea primul premierul

Consiliul Naţional al PSD a votat, miercuri, varianta rotaţiei prim-miniștrilor în guvernarea cu PNL şi UDMR. Partidul Social Democrat nu a votat și să aibă prioritate la șefia Guvernului. Însă, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus că nici nu a fost nevoie de așa ceva.

”Acestea sunt lucruri de la sine înţeles. Doar nu credeţi că am dat vot azi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an şi jumătate. Noi nu avem nevoie de încurajări şi terapii de grup în interiorul CPN. Nu suntem Alcoolici Anonimi. A da primul premier nu e poziţia noastră, e poziţia dată de români, prin votul de la parlamentare”, a spus Sorin Grindeanu.

Tot miercuri, președintele PSD a spus că săptămâna viitoare România va avea un nou Guvern, pentru că este o ”obligație”, iar românii nu mai au răbdare. Marcel Ciolacu a precizat că toți liderii partidelor din noua coaliție sunt de acord cu acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...