Marcel Ciolacu, despre moţiunea PSD. Când se va depune, de fapt: „Vom stopa reformele criminale”

Ioana Bucur 21.05.2021, 16:50
Marcel Ciolacu, despre moţiunea PSD. Când se va depune, de fapt: „Vom stopa reformele criminale”

Opoziția se mobilizează pentru a opri „reformele criminale”. Liderul social-democraților a răbufnit după cea mai recentă mișcare a premierului. Ce spune Marcel Ciolacu despre moțiunea PSD. Când se va depune, de fapt.

Marcel Ciolacu, despre moţiunea PSD

PNRR-ul a fost scânteia ce a iscat un conflict uriaș în politica românească. Liderul principalului partid din opoziție a răbufnit. Ce spune Marcel Ciolacu, despre moțiunea PSD. Social-democrații așteaptă ca premierul să prezinte Planul de Rezilienţă la Bruxelles, iar apoi vor depune o moţiune de cenzură. Liderul PSD a explicat că succesiunea evenimentelor a fost stabilită cu atenție, partidul nevrând să fie acuzat că ar bloca atragerea banilor europeni.

„Am asistat cu toţii la un efort de centralizare a PNRR-ului, nu de descentralizare. Și venim în continuare cu ideea de descentralizare în teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru, bun sau rău. Să nu fie folosită moţiunea PSD-ului că am fi împotriva atragerii acestor sume. Suntem împotriva răspândirii acestor sume pe consultanţă sau pe clientelă politică”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a revenit cu un mesaj tranșant, postat pe pagina de Facebook, în care îl acuză pe Florin Cîțu că a transmis la Bruxelles, fără să îi ceară cineva, ce modificări urmează să se facă la nivelul sistemului de pensii. Premierul ar fi anunțat că nu va mai aplica legea ce prevedea majorarea pensiilor, că pensiile anticipate vor fi desființate și că guvernul va mări nu doar vârsta de pensionare ci și vechimea în muncă necesară pensionării.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării! Acum înțelege toată lumea de ce insistăm să vină în Parlament să își asume clar în fața românilor ce nenorociri au de gând să facă cu adevărat sub masca PNRR?!”, a scris, pe Faceook Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre moţiunea PSD
Marcel Ciolacu

„Vom folosi toate mijloacele legale pentru a stopa „reformele” criminale împotriva românilor”

Liderul PSD a declarat că partidul său se va opune intențiilor Guvernului, explicând că va apela la „toate mijloacele legale pentru a stopa „reformele” criminale împotriva românilor”.

Potrivit premierului liberal, Planul de Rezilienţă la Bruxelles (PNRR) pnrrar aduce aproape 29 de miliarde de euro pentru țara noastră, ban necesari pentru redresarea economică a României.

„Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme are în spatele ei voturile românilor care au votat această coaliție. Reformele sunt agreate cu CE, vor duce la reducerea deficitului, la creştere economică”, declara premierul Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...