Marcel Ciolacu, despre când vor afla românii dacă PSD va avea sau nu o coaliţie cu PNL. „Avem o ţintă foarte clară”

Stan Filon 10.11.2021, 11:05
Marcel Ciolacu, despre când vor afla românii dacă PSD va avea sau nu o coaliţie cu PNL. „Avem o ţintă foarte clară”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre negocierile pe care partidul său le poartă cu PNL pentru a intra la guvernare. Spune că situația în care se află acum țara noastră l-a determinat să accepte să intre la guvernare alături de adeversarii săi politici. Ciolacu a spus și când se va decide dacă merge sau nu alături de PNL pentru a forma noul guvern al României. 

Marcel Ciolacu a spus când va anunța dacă PSD va intra sau nu la guvernare

Marcel Ciolacu a anunțat că va veni peste două zile cu un răspuns clar privind participarea sau nu a PSD la formarea guvernului alături de PNL. Liderul PSD a refuzat să vorbească despre funcțiile pe care le vor ocupa colegii săi de partid.

”Vorbim de preluarea unei guvernări, vorbim de o decizie politică a celui mai stabil şi responsabil partid din România, PSD. Am hotărât să ne implicăm în actul de guvernare pentru stabilizarea României. Avem o ţintă foarte clară. Nu e prima dată când PSD ia această decizie.

Marcel Ciolacu a spus cand va anunta daca PSD va intra sau nu la guvernare
Marcel Ciolacu a spus cand va anunta daca PSD va intra sau nu la guvernare

”Înţeleg că există acest accept de a colabor”

Am venit după PDL şi am stabilizat România. Ne aflăm în aceeaşi situaţie. Preşedintele României ar fi trebuit să spună foarte clar că acest experiment politic de a creiona o majoritate de dreapta nu a funcţionat. Alegerile au fost oricum câştigate de PSD. E un moment în care trebuie să ne implicăm. Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată o disponibilitate de a lăsa partidele politice să poată negocia pe un program de guvernare sustenabil. România se confruntă cu aceste crize sanitară, economică şi socială”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Marcel Ciolacu spune că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis, dar a sesizat că șeful statului a amânat consultările de la Cotroceni tocmai pentru ca partidele să poată negocia, iar negocierile merg bine, după cum a recunoscut liderul PSD.

”Eu nu am avut o discuţie cu preşedintele României, nici formală, nici informală. Văzând că nu a urgentat consultările înţeleg că există acest accept de a colabora. PSD, PNL, UDMR şi minorităţile ne-am întâlnit azi şi am creionat un program cât se poate de rapid. Cred că s-a săturat România să mai aştepte. Mâine începem cu zona economică, vedem care sunt liniile pentru următorul buget de stat.

În 2 zile PSD va da un răspuns foarte clar. Voi solicita o şedinţă la partid. Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose au fost şi miniştri şi prim-miniştri, mi-aş dori ca aceşti oameni cu expertiză să fie miniştri… nu mai avem timp, e o situaţie explozivă, nu avem timp să inventăm oameni. Paul Stănescu nu va intra la guvernare, rămâne la partid”, a anunțat liderul PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...