Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră! Cine este candidatul PSD la Primăria Capitalei

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, la ultima reuniune CEx a PSD din 2019. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat ieri seară pe cine urmează să susțină în poziția de lider al Primăriei Municipiului București. Ciolacu a mai transmis că acest candidat va fi susținut „din orice poziție”.
Marcel Ciolacu spune că favoriți la candidaturi sunt cei care se află în acest moment în funcții, la primării și consilii județene. Însă de susținerea deplină a liderului intermar PSD se bucură în acest moment doar Gabriela Firea, care se va lupta în acest an pentru câștigarea unui nou mandat în fruntea Primăriei Municipiului București.

Marcel Ciolacu îi acordă votul de încredere Gabriei Firea, în cursa pentru Primăria Municipiului București

„Categoric doamna Gabriela Firea va fi candidatul şi eu o s-o susţin din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu o susține pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la șefia PMB. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu o susține pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la șefia PMB. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Șeful PSD spune că Gabriela Firea şi-a exprimat intenţia de a candida la Primăria Capitalei, precizând, totodată, că se vor efectua sondaje în judeţele unde filialele solicită acest lucru sau în cazul în care conducerea centrală consideră că este nevoie.

„Doamna Gabriela Firea deja şi-a exprimat şi public şi, tot în Comitetul Executiv, primii care îşi arată intenţia să candideze sunt cei care sunt în acest moment în funcţii, atât la consilii judeţene, cât şi la primării. Urmează să fie făcute anumite sondaje în judeţe, dacă sunt solicitate sau în cazul în care conducerea centrală consideră că este nevoie, iar categoric doamna Gabriela Firea va fi candidatul şi eu o s-o susţin din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Susținerea lui Marcel Ciolacu față de Gabriela Firea vine și în contextul în care liderul PSD a lansat un apel chiar către premierul României, Ludovic Orban, să nu mai aducă jigniri la adresa primarului general al Capitalei.

„Nu o mai jigniţi pe Gabriela Firea. Dacă aveţi curaj, candidaţi împotriva ei în alegeri. Sau vă e frică că luaţi 11% ca data trecută?”, i-a mai transmis Marcel Ciolacu lui Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI