Maratonul Vaccinării, un succes neaşteptat. Câte persoane s-au imunizat pe minut

Ana Anitoiu 08.05.2021, 22:02

Maratonul Vaccinării din Capitală are un succes neaşteptat. Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat câte persoane s-au imunizat împotriva coronavirusului în fiecare minut, în ultimele 24 de ore. Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de la Sala Palatului, a dezvăluit ce categorii de oameni s-au prezentat.

Florin Cîțu a anunțat câte persoane s-au imunizat pe minut

Prim-ministrul a publicat un mesaj pe pagina lui de Facebook, sâmbătă, în care a anunțat câte persoane au mers să se vaccineze anti-Covid-19 în cadrul maratonului de imunizare din București. Florin Cîțu a îndemnat românii să se prezinte și la centrele din țară unde se desfășoară astfel de evenimente, precum și la cele de tip drive-thru”.

”7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună! Aveți aici harta tuturor Maratoanelor Vaccinării din țară, în perioada următoare. La fel, puteți merge și la centrele drive-thru. Salvați fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeți o zi și mergeți să vă vaccinați. Chiar și în acest weekend, după ce stați la o terasă, «pe chill», relaxați, la cafea. Sau după ce mergeți în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate! România, hai că se poate!”, a fost mesajul publicat de Florin Cîțu.

Maratonul Vaccinarii, un succes. Cate persoane s-au imunizat pe minut
Prim-ministrul Romaniei, Florin Citu

Ce categorii de persoane au participat la maratonul vaccinării anti-Covid-19

Medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a vorbit despre categoriile de persoane care au participat la maratonul imunizării anti-Covid-19. Specialistul a declarat că au fost foarte mulți părinți care și-au însoțit copiii cu vârste de peste 16 ani, precum și copii cu cetățenie în alte țări ai unor români. În plus, au mers să se imunizeze împotriva coronavirusului mulți vârstnici.

„Au venit cu pașaportul țării respective și cu părinții care au semnat consimțământul. De la unii care aveau 16 ani și câteva zile, nici măcar 16 și o lună, până la aproape 18 ani. Părinții care doresc să vaccineze copiii trebuie să îi însoțească. Vaccinarea merge chiar mai bine decât ne-am așteptat, lucrul cel mai important e profilul celor care au venit.

Au fost foarte mulți seniori, acele persoane pentru care n-a fost ușor să manipuleze sistemul de înscriere n platforma. Foarte mulți au zis că e bine să vii cu buletinul, fără programare. Nu trebuie nimic suplimentar, decât să nu fi avut doză de vaccin făcută. În sistemul de triaj se observă cu ajutorul tabletelor dacă solicitantul a făcut vreo doză de vaccin”, a dezvăluit medicul Mihai Craiu, care a menționat că dozele de vaccin au fost suplimentate.

Urmăriți Impact.ro și pe