NEWS ALERT

UPDATE Fugara în Dosarul „Colectiv” fugise în Republica Moldova! A fost găsită de autorități

Gabriela del Pupo 12.05.2022, 23:24
UPDATE Fugara în Dosarul „Colectiv” fugise în Republica Moldova! A fost găsită de autorități

UPDATE:

Pompierul condamnat în Dosarul „Colectiv” a fost prins cu ajutorul autorităților moldovenești.

„În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova.

În acest caz, au fost demarate procedurile legale.” transmite IGPR.

Știre inițială:

Antonia Radu, inspector în cadrul ISU Bucureşti, condamnată definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „Colectiv” a fost dată în urmărire, vineri, anunță Poliția Capitalei. Aceasta nu a fost găsită la domiciliu și nici nu s-a predat la o secție de poliție. În total au fost puse în aplicare de la pronunțarea sentinței finale cinci mandate de arestare.

Unul dintre pompierii condamnați în dosarul „Colectiv” dat în urmărire internațională

Dacă unii dintre patronii clubului sau Cristian Popescu Piedone s-au predat la scurt timp de la pronunțarea sentinței se pare că Antonia Radu, unul dintre pompierii care au primit dintre cele mai mari pedepse a reușit să fugă de autorități. Polițiștii au emis deja un mandat de urmărire internațională pe numele acesteia și fac apel la populație pentru a ajuta cu orice fel de informații legate de această persoană.

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
O persoană s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate.
Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european.” transmite Poliția Capitalei.

Unde se pot face sesizările?

Poliția Română anunță că orice informație despre această persoană poate ajuta. Cei care au astfel de date pot sesiza poliția pe site-ul https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite/radu-antonina.

 

Antonia Radu și George Petrică Matei sunt cei doi  pompieri care au permis funcționarea clubului „Colectiv” fără autorizație de funcționare conformă cu legislația în vigoare de la vremea respectivă. Aceștia au efectuat mai multe controale la locația respectivă însă de fiecare dată au permis continuarea activității. Pentru faptele lor au fost condamnați la 8 ani și 8 luni de închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...