Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Ce se întâmplă acum cu președintele american

Diana Radu 29.06.2020, 18:19
Mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Ce se întâmplă acum cu președintele american

Numele lui Donald Trump se află pe un mandat de arestare emis de Iran, care a cerut ajutorul Interpolului pentru a-l localiza și a-l reține. Alături de președintele american, Iran a emis mandate pentru încă alte zeci de persoane care ar fi fost implicate în asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani.

Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

Un procuror din Teheran, Ali Alqasimehr, a declarat că Donald Trump și alte peste 30 de persoane suspecte că ar fi fost implicate în atacul din 3 ianuarie care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani au pe numele său un mandat de arestare. Potrivit procurorului, Trump este acuzat de „omor și terorism”.

Potrivit unor informații publicate în media locală și preluate de Russia Today, lista acestor suspecți este condusă de președintele Donald Trump. „Președintele Donald Trump se află în fruntea listei, iar urmărirea sa penală va fi efectuată chiar și după terminarea mandatului său”, au amenințat iranienii, transmite presa locală.

donald trump, mandat arestare, presedintele american
Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

Toate numele celor suspecți de uciderea comadatului iranian au fost transmise la Interpol de către procurorul șef al Teheranului, Ali Alghasi-Mehr. Pentru Trump, Iranul a solicitat să fie emis un „aviz roşu”, cel mai înalt nivel emis de Interpol, solicitând ca agenţia să caute şi să aresteze persoana numită. Interpolul nu a răspuns deocamdată unei solicitări de informații din partea Aljazeera.

Generalul Soleimani a fost ucis pe 3 ianuarie, în timpul unei vizite în Irak, după ce mașina sa a fost lovită de un atac aerian american. Atacul a fost justificat de administrația Trump ca fiind în legitimă apărare, deoarece generalul ar fi plănuit atacuri asupra soldaților americani.

Potrivit Pentagonului, acțiunea a fost comandată de Donald Trump, pentru a preveni viitoare atacuri iraniene și pentru a proteja cetățenii americani, după ce miliții proiraniene din Irak au luat cu asalt ambasada americană din Bagdad.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI