Mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru Vladimir Putin. Care sunt acuzațiile aduse președintelui rus

Badea Violeta 17.03.2023, 17:43
Mandat de arestare emis de Curtea Penală Internațională pentru Vladimir Putin. Care sunt acuzațiile aduse președintelui rus

Curtea Penală Internațională a anunțat vineri, pe data de 17 martie, că a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin. Iată ce acuzații grave i se aduc liderului de la Kremlin!

Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Veste proastă pentru Vladimir Putin. În urmă cu puțin timp, Curtea Penală Internațională a transmis că a emis un mandat de arestare pe numele său. Președintele Rusiei este acuzat de crime de război, din cauza presupusei sale implicări în răpiri de copii în Ucraina

„Dl Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război vizând deportare ilegală a populației (copii) și pentru cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă (…) Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat începând, cel puțin, din data de 24 februarie 2022.

Există motive rezonabile de a crede că dl. Putin poartă o răspundere penală individuală pentru crimele menționate anterior, (i) pentru că a comis faptele în mod direct, împreună cu alții și/sau prin intermediul altora (…) pentru că nu a exercitat un control corespunzător asupra subordonaților civili și militari care au comis faptele sau au permis comiterea acestora și care se aflau sub autoritatea și controlul său efectiv”, se arată într-o informare pe site-ul CPI.

Citește și Putin pune presiune pe oligarhii ruși. Ce le-a cerut la reuniunea organizată în prezența elitei din domeniul afacerilor!

Anuntul care-i da fiori lui Vladimir Putin
Anuntul care-i da fiori lui Vladimir Putin. A fost emis un mandat de arestare pe numele sau

Responsabilul rus pentru Drepturile Copiilor, acuzat și el de crime de război

La rândul său, Maria Alekseievna Lvova-Belova, cea responsabilă în Rusia pentru Drepturile Copiilor, este acuzată și ea de crime de război. Astfel, potrivit unui judecător polonez, Piotr Hofmanski, cei doi riscă să fie arestați.

Asta dacă pășesc în vreunul dintre statele membre CPI. Reamintim faptul că nu de puține ori țara condusă de Vladimir Putin a respins acuzațiile că ar fi comis crime de război.

Citește și Xi Jinping și Putin, întâlnire de gradul 0 în Rusia. Întrevederea este programată pentru săptămâna următoare!

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...