Mâncărurile nesănătoase din dieta Mihaelei Bilic. Nu se poate abține nici de la parizer

Mihnea Tălău 22.03.2023, 11:59
Mâncărurile nesănătoase din dieta Mihaelei Bilic. Nu se poate abține nici de la parizer

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut din dietă un stil de viață. Cu toate acestea ea recunoaște că nu se poate abține de la unele mâncăruri ”nesănătoase”. Aici se încadrează mâncarea tip fast-food.

”Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin”

Nutriționistul a vorbit despre dietă ca stil de viață și despre felul în care trece cu ușurință peste senzația de foame.

”Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a spus Mihaela Bilic, potrivit viva.ro.

Ea a explicat nu sunt alimente la care să fi renunțat în totalitate, ba câteodată consumă și atât de blamatul parizer. Evident, contează cantitatea.

”Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”, a recunoscut Bilic, admițând că mai consumă câteodată și shaorma și pizza.

Mihaela Bilic ne indica un ghid de utilizare a carnii de porc. Care sunt cele mai bune parti din porc si cum se gatesc corect acestea
Mihaela Bilic

În opinia sa, pentru cei care sunt la dietă, micul dejunul este contraindicat și că cineva care dorește să piardă kilograme trebuie să facă anumite eforturi.

”Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor, a continuat nutriționistul.

Dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi

O alimentație sănătoasă însemnă, paradoxal, hrănitor și cu multă grăsime.

”Alimentație sănătoasă înseamnă alimentație diversificată. Chiar dacă nu se atinge zilnic, măcar săptămânal să o facem. Sănătos înseamnă – culmea! –, hrănitor și cu multă grăsime, iar dietetic mănâncă doar oamenii bolnavi. Dați-vă voie să mâncați din toate câte puțin! Asta este cheia sănătății. Da, pentru 15 ingrediente avem nevoie zilnic de mâncare gătită. Altfel, nu le putem consuma” mai spune Mihaela Bilic.

Nu în ultimul rând pentru cei aflați în dietă, nutriționistul spune că trebuie să își ia adio de la ronțăielile dintre mese și de la pâine. Recomandă multă ciorbă și salată, iar dulce o dată pe săptămână, ca premiu pentru efort.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...