Mâncarea preferată a lui Carmen Iohannis. O gătește chiar ea și îi iese perfect

Ioana Bucur 07.04.2022, 13:02

De când a devenit Prima Doamnă a României, fiecare apariție publică i-a fost analizată la sânge, alegerile ei vestimantare fiind apreciate de fiecare dată. Puțini știu că soția lui Klaus Iohannis nu este doar un exemplu de bun gust și eleganță, ci și un bucătar iscusit, învățând să gătească de la mama sa. Un apropiat al cuplului a dezvăluit care este mâncarea preferată a lui Carmen Iohannis.

Care este mâncarea preferată a lui Carmen Iohannis

O persoană discretă, care a ales să rămână alături de elevii ei în momentul în care a devenit Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis a fost mereu lăudată pentru ținutele alese la fiecare apariție publică cu sau fără soțul său, Klaus Iohannis.

Însă profesoara de la Sibiu, soția președintelui țării, este și o gospodină iscusită. Un apropiat al cuplului a dezvăluit pasiunea ei pentru gătit și care este mâncarea preferată a lui Carmen Iohannis.

Cea care a inițiat-o în tainele bucătăriei a fost chiar mama sa, de la care a învățat mai multe rețete tradiționale. Cu toate că este un fan al gastronomiei franțuzești, mâncarea preferată a Primei Doamne este ciorba de perișoare, pe care o prepară destul de des.

„E cea mai bună ciorbă pe care am mâncat-o eu vreodată, și toată lumea o apreciază”, a declarat prietenu familiei Iohannis, potrivit Wowbiz.ro.

Mâncarea preferată a lui Carmen Iohannis. O gătește chiar ea și îi iese perfect
Carmen Iohannis

„Nu vreau să renunț la cariera mea”

În ciuda faptului că soțul ei a fost ales președinte al României, Carmen Iohannis nu a vrut să renunțe la profesia sa și la orele petrecute cu elevii de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Într-un interviu acordat TVR, Prima Doamnă mărturisea că nu își dorește să renunțe la carieră și că va încerca să își împartă timpul între București și Sibiu.

„Nu vreau să renunț la cariera mea, voi încerca să mă împart între Sibiu și București. Încerc să îmi păstrez o parte din cursuri la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Să-mi îndrum clasa și în următorii ani.

Încerc să fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu și apoi la București. Nu, nu vreau să renunț la cariera mea.”, declara Prima Doamnă a României, într-un interviu pentru TVR.

Printre cei care au avut ocazia de a colabora cu soția lui Klaus Iohannis este designerul Andreea Tincu, cea care i-a creat multe dintre ținute.

„Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat. Am întrebat dacă prima doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot.

Cred că primei doamne i-au plăcut colecțiile mele. Pentru mine este o onoare că m-a ales să fiu designerul ei – și reclama este, bineînțeles, benefică” a declarat Andreea Tincu pentru Forbes.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...