Mănâncă acest fruct înainte de somn. Specialiștii spun că vei dormi mai mult și mai bine

Stan Filon 18.03.2023, 18:53
Mănâncă acest fruct înainte de somn. Specialiștii spun că vei dormi mai mult și mai bine

Mulți oameni au probleme cu somnul. Nu se odihnesc suficient, așa că a doua zi nu au energia necesară pentru a face față cu brio tuturor provocărilor. Este foarte bine de știut că pentru un somn odihnitor se poate consuma un fruct care este masiv cultivat în România.

Mănâncă acest fruct înainte de somn

Așadar, primăvara a venit, iar pomii au înflorit și la noi în țară, ceea ce anunță recolte bogate, cel puțin de fructe. Un fruct foarte cultivat la noi în țară ne poate ajuta să dormim mai bine, pe lângă faptul că ne bucură cu gustul său inconfundabil.

Foarte mulți români au probleme cu somnul. Perioadele cu mult stres sunt, adesea, cauze care produc insomnie. Este cunoscut faptul că lipsa somnului afectează, în primul rând, memoria, dar în timp, aceasta crește riscul de boli cardiovasculare, iar sistemul imunitar are și el de suferit. De asemenea, insomniile a fost asociate cu un risc mai mare de boala Alzheimer.

Mananca acest fruct inainte de somn. Specialistii spun ca vei dormi mai mult si mai bine
Mananca acest fruct inainte de somn. Specialistii spun ca vei dormi mai mult si mai bine

Problemele de somn ne dereglează nivelul de melatonină

Specialiștii ne recomandă în primul rând să abordăm o alimentație potrivită. Există din ce în ce mai multe dovezi că alimentația și stilul de viață pot îmbunătăți considerabil calitatea somnului. Un factor de risc major pentru problemele de somn este dereglarea melatoninei, o substanță eliberată de organism care reglează temperatura nocturnă a corpului pentru a induce somnul. Nivelurile de melatonină ating cel mai înalt punct în timpul nopții, dar, odată cu vârsta, nivelurile se pot epuiza în mod natural.

Ei bine, vești bune! Există un fruct care crește din belșug la noi în țară și despre care specialiștii spun că poate crește nivelul de melatonină. Vorbim despre cireșele amare. European Journal of Nutrition a declarat în 2012 că „s-a raportat că cireșele amare de Montmorency conțin niveluri ridicate de substanțe fitochimice, inclusiv melatonină, o moleculă esențială în reglarea ciclului somn-veghe la om”. S-a constatat că nivelurile totale de melatonină au fost semnificativ crescute la participanții unui studiu care au băut suc de cireșe amare.

„Au existat creșteri semnificative ale timpului petrecut în pat, ale timpului total de somn și ale eficienței somnului cu suplimentarea cu suc de cireșe. Aceste date sugerează că consumul unui concentrat de suc de cireșe amare dovedește o creștere a […] melatoninei care este benefică pentru îmbunătățirea duratei și calității somnului la bărbați și femei sănătoși și ar putea fi benefică în gestionarea somnului perturbat”, arată autorii studiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...