Mama unei fetițe de 2 ani, sancționată de polițiști din cauza zgomotului pe care il facea micuța

Iancu Andreea 13.05.2020, 14:29
Mama unei fetițe de 2 ani, sancționată de polițiști din cauza zgomotului pe care il facea micuța

În plină pandemie, conviețuirea la bloc poate implica unele neplăceri. Dincolo de imposibilitatea de a petrece timp în aer liber, zgomotul vecinilor poate fi uneori deranjant. Deși majoritatea sunt înțelegători când vine vorba despre joaca celor mici, un gălățean pare să fie nemulțumit de zomotul făcut de o fetiță de 2 ani. Ba chiar a chemat și polițiștii pentru a amenda familia.

Un copil de 2 ani tulbură liniștea unui bloc din Galați

Agenții de poliție ai orașului Galați au fost sesizați de către un vecin legat de zgomotul produs de copilul unei familii din blocul unde locuiește. În procesul verbal pe care l-au completat oamenii legii era notată „tulburarea liniștii vecinilor”. Sancțiunea a fost făcută pe numele mamei copilei de doar 2 ani și 7 luni.

Sus-numita, în timp ce se afla în locuinţa sa, nu a luat măsuri de supraveghere a fiicei sale în vârstă de 2 ani şi şapte luni care a tulburat liniştea locatarilor prin producerea de zgomote şi larmă, conform Digi24.

Într-o declarație făcută de tatăl copilului pentru Mediafax, acesta mărturisește că au existat mai multe reclamaţii făcute de un singur vecin. Acesta se pare că este poliţist și locuieşte la apartamentul situat la etajul inferior.

Tatăl micuței a ajuns chiar la Secţia de Poliţie şi a dat explicații pentru situația familiei sale.

El (vecinul – n.r.) s-a simţit foarte deranjat de când ne-am mutat. Am aflat că lucrează la Poliţie şi vine noaptea de la muncă. În decembrie ne-a reclamat, a venit sectoristul a constatat că era vorba despre un copil mic. Am fost la secţie şi am făcut o declaraţie conform căreia copilul este mic, scapă jucării şi că încercăm să oprim zgomotele. Asta ca să închidem povestea.

Vecinul a făcut reclamații nenumărate din pricina zgomotului
Vecinul a făcut reclamații nenumărate din pricina zgomotului

Reclamațiile nu au încetat să apară

Deși fetița are un comportament normal pentru un copil de vârsta sa, se pare că vecinul nu poate trece peste zgomotul produse de jocul micuței. Acesta a chemat de nenumărate ori echipaje de poliție la ușa familiei.

Ulterior, în martie a venit un alt echipaj la noi. Copilul era cu bunica, ea s-a speriat. În ajunul Paştelui, la ora 8 dimineaţa alţi poliţişti au venit la noi. Noi stăm la etajul 6. Cică ar fi reclamat cineva că în bloc se aude muzică populară, dar au venit doar la noi. Şi vecinul a venit la noi la uşă, ne-a spus să-l lăsăm să trăiască. Dar noi nu facem nimic deosebit. Parchetul este vechi, scârţîie, copilul mai fuge când venim acasă, se bucură, sau când îl băgăm la baie, fuge de noi. Nu facem petreceri, nu s-a mai plâns nici un vecin, ne culcăm la ora 22.00, a povestit Ionuţ, tatăl copilului.

Fetița va sta în casa bunicilor pe timpul zilei
Fetița va sta în casa bunicilor pe timpul zilei

Părinții nevoiți să lase copilul în grija bunicilor în plină pandemie

Pentru că nu pot ajunge la o înțelegere cu vecinul lor, părinții au ajuns la o soluție disperată. Ultima dată, în urmă cu o săptămână, mama fetiței s-a ales cu un avertisment din partea agenților pentru tulburarea liniștii publice. Aceștia au decis să ducă fetița la bunici pe timpul zilei pentru a opri valul de reclamații.

Săptămâna trecuta au venit din nou poliţiştii la noi la uşă. Direct la noi au venit, nu s-au oprit la alte uşi. Au scris în procesul verbal cuvintele zarvă, larmă. Sancţiunea este pe numele mamei, a primit avertisment. Eu nu vreau să fac un caz din povestea asta, dar nici nu-mi doresc să fiu abuzat. Ca primă măsură, am decis să duc fetiţa la bunica sa în fiecare zi. O scot pe stradă zilnic, în plină epidemie, doar ca să nu mai am reclamaţii, a explicat Ionuţ.

Simțindu-se nedreptățiți, părinţii copilului vor face contestație, considerând că este vorba de un abuz. De asemenea, ei vor apela la ajutorul unui avocat pentru a-i sfătui ce este de făcut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...