Mama fetițelor din Roman, care își vând plângând jucăriile pe stradă, este foarte bolnavă și nu poate să muncească: „Trebuie să facem rost de bani ca să achităm facturile”

Elena Avramescu 28.09.2021, 16:33
Mama fetițelor din Roman, care își vând plângând jucăriile pe stradă, este foarte bolnavă și nu poate să muncească: „Trebuie să facem rost de bani ca să achităm facturile”

Două fetițe, de 9, respectiv 12 ani, din Roman, își vând, cu lacrimi în ochi, jucăriile pe stradă pentru ca părinții să poată avea bani de facturi. ”Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, au spus cele două fete, menționând faptul că alocația abia le ajunge de mâncare celor 6 frați.

Două fetițe din Roman își vând, plângând, jucăriile pe stradă

Fetițele au fost zărite în timp ce stăteau pe o pătură întinsă, pe trotuarul din fața Colegiului Roman Vodă, unde și-au pus jucăriile și creioanele de colorat ce le-au primit la începerea școlii. Nu vor să li se vadă ochii pentru că sunt extrem de rușinate de ceea ce fac. Fetița cea mare plânge atunci când trebuie să explice de ce face acest lucru.

Cele două fetițe răspundeau printre lacrimi tuturor celor care le întrebau de ce își vând jucăriile și chiar nu-și doreau să facă asta, nu au avut de ales: ”Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, a spus fetița din clasa a V-a, ferindu-şi în continuare privirea.

Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul, a spus, în lacrimi, fetița.

În ziua de sâmbătă au reușit să facă acest lucru pentru că doar atunci au timp să iasă din casă pentru a încerca să-și ajute părinții. În timpul săptămânii fetele merg la școală, chiar dacă abia au ce să mănânce. Chiar dacă nu au strâns foarte mulți bani, suma adunată o să ajute familia să plătească o parte din suma pentru curentul electric.

O bătrână care locuiește în străinătate a rămas șocată când a primit factura la electricitate

Din ce în ce mai mulți români se confruntă cu probleme legate de facturile uriașe pentru curentul electric și gazele naturale. Este și cazul unei pensionare din Codlea, care s-a stabilit în străinătate iar de mai puțin de 6 luni nu mai locuiește în ţară. Astfel că mare i-a fost șocul atunci când a primit o factură de 42.000 lei și chiar dacă şi-ar vinde apartamentul, ar putea plăti cel mult trei asemenea facturi.

De când am primit aceste facturi, mi-a crescut tensiunea foarte mult, nu mai am somn şi îmi vine să plâng mereu! Plâng şi pe stradă! Am fost la sediul Electrica din Codlea şi mi-a zis că nu are ce să facă, să plătesc şi apoi mai vedem. Eu stau 6 luni în România şi, când stau în România, stau şi la fata mea.

Eu am 78 de ani şi am un apartament cu două camere, 4 becuri LED, un frigider şi o maşină de spălat. Stau singură! Nu ştiu ce să mai fac! Cei de la curent au zis să o plătesc. De unde atâţia bani?, a femeia pentru observatornews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...