Mall-ul din România care a rămas fără clienți după introducerea certificatului verde. ”Sperăm că nu mai durează mult”

Nicu Stan 29.10.2021, 19:31

Un mall din România a rămas fără clienți după introducerea obligatorie a prezentării Certificatului verde la intrarea în marile magazine. Deținătorii mall-ului, dar și comercianții care au magazine acolo, speră că situația nu va dura prea mult.

Certificatul verde a lăsat un mare mall din România fără clienți. Bate vântul peste tot, cu excepția supermarketului

Conform unei Hotărâri de Guvern apărută luni seară în Monitorul Oficial,  accesul în complexele comerciale se face pe baza certificatului verde. După adoptarea acesti hotărâri, Uvertura Mall, cel mai mare complex comercial din Botoșani, a rămas fără clienți, excepție făcând supermarketul situat la parterul complexului, acolo unde, conform legii, nevaccinaților li se permite accesul pe intrările aflate în laterale.

În aceste context, puține persoane mai calcă pragul mall-ului. Astfel, joi, în jurul orei 11:00, era pustiu atât la food court-ul situat la etajul IV, cât și la magazinele cu produse nealimentare.

Zona de restaurant din Uvertura mall este goala
Zona de restaurant din Uvertura mall este goala. Sursa foto: botosaneanul.ro

Botoșănenii au început să se vaccineze

Reprezentanții celui mai mare centru comercial din Botoșani sunt însă încrezători că lucrurile vor reveni la normal cât mai curând, mai ales acum, când tot mai mulți botoșăneni au decis să se vaccineze anti-covid.

”Important pentru noi este sănătatea vizitatorilor noștri și implicit a locuitorilor orașului și județului Botoșani. Știu că este foarte dificil pentru toată lumea, cu siguranță vom trece peste aceste momente. Și vom aștepta în continuare vizitatorii noștri să vină la Uvertura Mall. Sperăm ca restricțiile acestea să fie pe o perioadă foarte scurtă, să nu depășească o lună de zile. Chiar dacă a apărut această problemă, am constatat că 8 din 10 vizitatori ne prezintă acel certificat verde. Oamenii încep să conștientizeze și implicit merg să se vaccineze”, a declarat Boris Titov, shopping center manager Uvertura Mall, potrivit botosaneanul.ro.

Mall-ul este dotat cu tot ce trebuie pentru vremuri de pandemie

În Uvertura Mall sunt luate toate măsurile de precauție, începând cu dezinfectant pus la dispoziția vizitatorilor, până la triaj și solicitarea Certificatului verde.

”Normal, având în vedere noile restricții, va exista un delay până lucrurile își vor reveni, dar oamenii au început să conștientizeze că aceasta este soluția, să meargă să se vaccineze. În principiu, nu există altă cale. Și îi așteptăm la mall vaccinați și sănătoși. Noi am luat toate măsurile de siguranță, asigurăm în continuare soluție de dezinfectare prin dozatoare, asigurăm în continuare triaj. Sunt măsurile pe care le aveam înainte, plus acum este și acest triaj pe certificate verzi, care din păcate creează un disconfort”, a mai declarat Boris Titov.

Restricțiile, valabile 30 de zile

Restricțiile impuse de autoritățile centrale sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, și accesul în instituțiile publice este condiționat de prezentarea Certificatului verde.

Urmăriți Impact.ro și pe