Mall-ul din centrul Brașovului a fost evacuat după o amenințare cu bombă. Reacția Poliției

Dumitrică Roxana 28.07.2022, 18:13
Mall-ul din centrul Brașovului a fost evacuat după o amenințare cu bombă. Reacția Poliției

Momente de panică la Braşov.  Mai mulți oameni au fost evacuați de urgență din mall-ul aflat în centrul oraşului, după ce s-a dat o alertă cu bombă. Misiunea a fost coordonată de Serviciile Române de Informații.

Poliţia, anunţată pe mail

Un mail sosit pe adresa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov anunţa existenţa unei bombe la mall-ul AFI, situat în centrul Braşovului. Pompierii, jandarmii, poliţiştii şi reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii s-au deplasat la faţa locului şi au evacuat toţi oamenii care se aflau în clădire.

„La data de 28 iulie 2022, în jurul orei 14.37, pe adresa de corespondenţă electronică a Poliţiei Locale Braşov a fost transmis un e-mail privind faptul că  într-o societate comercială situată pe bulevardul 15 Noiembrie din municipiul Braşov s-ar afla un dispozitiv exploziv. În aceste momente sunt efectuate verificări de către toate instituţiile cu atribuţii în domeniu”, a anunţat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Reprezentanta Poliţiei Braşov a mai adăugat că au fost evacuaţi de urgentă toţi oamenii din clădire, iar traficul în zonă a fost restricţionat. Mall-ul din centrul Braşovului s-a confruntat anul trecut cu un incediu, stins în foarte scurt timp de pompieri.

Ameninţări cu bombă şi în Capitală

Incidente similare au avut loc şi în Bucureşti. Recent, Un bărbat a anunțat, în luna iunie, că a amplasat mai multe bombe în zone populate din Capitală. Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, Florentin Pandele, se aflau în centrul comercial, la cinema, atunci când alerta cu bombă a fost anunțată.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată de Poliția Locală despre apelul celui care reclama că a spus bombe și s-a deplasat la locurile indicate împreună cu echipa pirotehnică d pentru efectuarea de verificări specifice. Alertele s-au dovedit a fi false, din fericire.  Poliția reamintește că astfel de fapte se sancționează contravențional.

Urmăriți Impact.ro și pe