Majorări pensii 2020. Pensia minimă va crește. Câți bani sunt în plus

Elena Avramescu 10.08.2020, 16:40
Majorări pensii 2020. Pensia minimă va crește. Câți bani sunt în plus

Premierul Ludovic Orban a dat o declarație astpzi, de mare interes pentru toți pensionarii. Acesta a dat informații privind procentul de creştere a pensiilor, decizie ce urmează a fi luată în acurusl acestei săptămâni. În plus, a mai precizat că şi pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie, potrivit Agerpres.

Majorări pensii 2020

Atunci când a fost întrebat cu privire la procentul de majorare a pensiilor, Ludovic Orban a spus că decizia va fi luată „cu siguranţă în cursul acestei săptămâni” şi în scurt timp o să fie făcută publică.

„În cursul acestei săptămâni vom lua decizia. Fie azi, fie mâine, poimâine sau joi sunt disponibil să mă prezint în fața Parlamentului cu datele solicitate. Asteptăm și decizia birourilor permanente reunite, apoi stabilim când va fi ședința de guvern”, a mai spus Ludovic Orban, potrivit Libertatea.

„Am avut această discuţie ca să fie majorată şi pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuţie am avut-o şi pot să vă spun că şi pensia socială sau pensia minimă va creşte cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creşterea punctului de pensie”, a spus premierul, potrivit adevarul.ro.

Majorări pensii 2020
Majorări pensii 2020

Pensia minimă va crește. Câți bani sunt în plus

Premierul Ludovic Orban a mai spus și că sumele majorate vor fi cuprinse fără niciun dubiu în buget: „Cu siguranţă vom finanţa, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanţăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget”, a mai adăugat acesta.

În acest moment, în țara noastră sunt aproximativ un milion de pensionari care trăiesc doar din pensia minimă, de doar 704 lei, după cum arată datele centralizate ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

În plus, numărul de beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de la 956.586 persoane, în iunie 2020. Dintre aceştia, 803.094 erau pensionari din sistemul public iar 153.492 erau pensionari agricultori.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...