Maioneza tăiată, cum o repari rapid. Cel mai simplu şi eficient truc pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie

Ioana Bucur 13.06.2021, 19:25
Maioneza tăiată, cum o repari rapid. Cel mai simplu şi eficient truc pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie

Este ingredient de bază în multe dintre preparatele favorite ale românilor, însă poate fi un coșmar de pregătit. Maioneza tăiată, cum o repari rapid. Acesta este cel mai simplu şi eficient truc pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie.

Cum repari rapid maioneza tăiată

Musafirii mai au puțin și sosesc, totul este aproape gata, cu o singură excepție, însă exact când ai nevoie ca totul să fie perfect, dezastrul culinar lovește: maioneza tăiată! De acum, accidentele de acest fel vor rămâne doar o amintire neplăcută. Învață cum repari rapid maioneza tăiată. Acesta este cel mai simplu şi eficient truc pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie.

Chiar și cele mai iscusite bucătărese vor recunoaște că cel mai simplu mod de a strica maioneza este graba. Și chiar dacă este un principiu deja cunoscut, asta nu înseamnă că nu vor exista momente, mai multe sau mai puține, în care o mișcare greșită distruge compoziția. Însă nu este totul pierdut. Cine ar fi crezut că soluția pentru maioneza tăiată este chiar apa clocotită?

Cel mai simplu şi eficient truc pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie. Cum repari maioneza tăiată cu apă clocotită

Pentru a salva maioneza, se pune puțină apă la fiert. După ce dă în clocot, se adaugă două linguri de apă fierbinte în compoziție și se amestecă ușor. Apa va ajuta ingredientele să le lege la loc și va face ca gălbenușul de ou să se amestece mai bine cu uleiul.

După ce se adaugă prima lingură de apă clocotită, se amestecă ușor pentru câteva momente. Dacă ingredientele nu încep să se omogenizeze, este cazul să o adăugați și pe a doua. Mare grijă la cantitaea de apă pusă în maioneză. Prea multă poate avea efecte diametral opuse celor dorite, făcând compoziția să devină prea subțire sau chiar să se lichefieze.

Maioneza tăiată, cum o repari rapid

Rețetă salată de crudități cu iaurt și maioneză

O rețetă de salată de crudități cu iaurt și maioneză trebuie să existe în fiecare bucătărie, pentru că acest preparat nu este doar extrem de gustos și ușor de făcut, dar conține ingrediente ce ajută digestia și pot avea chiar un rol curativ pentru organism. De aceea, acesastă garnitură își poate găsi locul și pe mesele grele de sărbători.

Ingrediente:

  • 150 grame morcovi
  • 200 grame varză
  • 50 grame țelină
  • 100 grame piept de pui fiert
  • patru linguri de iaurt
  • trei linguri de maioneză
  • sare, piper, zeamă de lămâie – după gust

Citește aici cum se prepară salata de crudități cu iaurt și maioneză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...