Mai multe zile libere pentru aceşti părinţi. Iohannis a semnat deja decretul

Stan Filon 31.05.2022, 19:02
Mai multe zile libere pentru aceşti părinţi. Iohannis a semnat deja decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 30 mai, mai multe decrete, printre care și pe cel care face referire la zilele libere acordate părinților, pe timpul stării de alertă, în cazul în care copilul nu poate merge la școală, în contextul pandemiei de coronavirus. Chiar dacă România nu se mai află în stare de alertă din luna martie, acțiunile autorităților din ultimul timp par să dea dreptate specialiștilor în sănătate care spun că se așteaptă la un nou val de coronavirus, din toamnă.

Mai multe zile libere pentru părinţii ai căror copii au covid

Așadar, autoritățile din România par că se pregătesc pentru un nou val de coronavirus și pentru impunerea, din nou, a stării de alertă. Cel puțin așa se înțelege din ultimele acțiuni. Spre exemplu, președintele Klaus Iohannis a semnat luni mai multe decrete, printre care și cel prin care se reglementează zilele libere acordate părinților în contextul stării de alertă datorată pandemiei de Covid-19. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-COV-2, informează Administrația Prezidențială.

Legea are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2021 care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat sau care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

Mai multe zile libere pentru acesti parinti
Mai multe zile libere pentru acesti parinti

România, lovită de un nou val de coronavirus?

„Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, precum şi pentru părinţii care au în întreţinere copii sau adulţi cu handicap cuprinşi într-o formă de învăţământ, respectiv înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ preuniversitar, inclusiv de educaţie timpurie antepreşcolară”, stipulează actul normativ, citat de Agerpres.

Cel care a vorbit despre un nou val al pandemiei a fost chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a spus că țara noastră s-ar putea confrunta cu un nou val de infectări, chiar din toamnă.

„Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase. Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...