Mai multe organizații îi cer demisia lui Adrian Streinu-Cercel. ”A băgat spaima în populație”

Diana Radu 22.04.2020, 16:51
Mai multe organizații îi cer demisia lui Adrian Streinu-Cercel. ”A băgat spaima în populație”

În contextul în care Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” a provocat panică în rândul populației vârstnice după ce a propus izolarea totală a acestora, mai multe organizații au reacționat. Acestea cer demisia medicului din funcția de conducere.

Cine cere demisia lui Adrian Streinu-Cercel

Una dintre organizațiile care cer demisia medicului este organizația civică Reset din Iași. În acest sens, reprezentanții au trimis o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în care cer demiterea directorului Institutului ”Matei Balș”, pentru declarațiile sale controversate despre izolarea persoanelor vârstnice care au creat panică.

„Autoritățile trebuie să se asigure că prin informațiile transmise de către reprezentanții instituțiilor, în rândul cetățenilor se induce un sentiment de stabilitate și siguranță, nicidecum percepția îndepărtării acestora din mediul lor familial. Asemenea măsuri extreme propuse de dl Cercel pot agrava și mai mult situația, subminând întregul demers de combatere a acestei epidemii prin măsuri graduale, coerente și țintite”, se arată în scrisoarea deschisă a organizației Reset.

adrian streinu cercel, medic, demisie
Cine cere demisia lui Adrian Streinu-Cercel

Și partidul „Alternativa Dreaptă” a cerut demisia ieri directorului Adrian Streinu-Cercel. Membrii partidului îl acuză pe acesta că acum două luni de zile declara public că virsusul COVID-19 este de zece ori mai slab decât orice virus gripal, dar și pentru instrigarea la panică prin popunerea de izolare a persoanelor în vârstă. De asemenea, aceștia mai spun că medicul nu are capacitatea de a gestiona siituațiile pandemice.

„În lumina ultimelor declarații a specialistului în pandemii, Alternativa Dreaptă „solicită, în mod public, demisia sau demiterea domnului Adrian Streinu-Cercel, din funcția deținută. Considerăm că probitatea profesională a dlui. Streinu-Cercel și capacitatea domniei sale de a gestiona situațiile pandemice sunt total neadecvate funcției publice ocupate, iar comunicările publice de până acum nu aduc lămuriri științifice bazate pe analize obiective, ci doar induc panica socială (simple conjecturi)”, se arată în comunicatul emis de partidul „Alternativa Dreaptă”.

Reamintim faptul că Institutului ”Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel a propus un proiect de lege zilele trecute prin care cerea ca bătrânii de peste 65 de ani să fie scoși din familiile lor și izolați timp de trei luni. Proiectul a fost respins categoric de către Guvern

Urmăriți Impact.ro și pe