Mai ceva ca-n bancuri: un oltean a fost prins la volan fără permis și cu numere false. Ce alcoolemie avea bărbatul

Ana Anitoiu 23.11.2020, 13:00
Mai ceva ca-n bancuri: un oltean a fost prins la volan fără permis și cu numere false. Ce alcoolemie avea bărbatul

Un oltean a fost prins la volan, duminică seara, fără permis și cu numere false. Bărbatul nu s-a lăsat mai prejos nici în privința alcoolemiei pe care o avea în trafic.

Unde a fost prins olteanul de polițiști

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din comuna Olanu, conducea un autoturism de teren, când a fost oprit de polițiști din Măldărești, pentru control, pe raza comunei Popești.

Conform unui comunicat al IPJ Vâlcea, după ce au făcut verificarea, polițiștii au aflat că mașina de teren nu este înmatriculată. Totuși, olteanul nu ieșise oricum în trafic, fără numere de înmatriculare. A avut grijă să monteze unele. De la un alt autoturism.

În afară de această neregulă, polițiștii au constatat că olteanul nu are permis de conducere. Nici acest aspect nu l-a oprit pe bărbat să se urce la volanul autoturismului de teren.

Un oltean a fost prins la volan fara permis si cu numere false. Ce alcoolemie avea
Politisti rutieri, in trafic

Ce alcoolemie avea olteanul la volan

De asemenea, după ce l-au testat cu aparatul etilotest, polițiștii au aflat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După acest rezultat, bărbatul a fost dus de polițiști la o unitate medicală în vederea recoltării a două probe biologice de sânge.

În urma tuturor acestor constatări, bărbatul a fost reținut și dus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vâlcea.

Un incident similar s-a petrecut săptămâna trecută, în județul Argeș. Atunci, un bărbat a fost oprit de poliţiştii rutieri, dar nu o singură dată, ci de două ori în două zile consecutive. Acesta s-a încăpățânat să se urce la volan, deși nu avea permis de conducere.

Vezi și: Poliția a oprit o mașină, iar la volan era un bărbat beat-mort. Ce s-a întâmplat după ce i-au făcut etilotestul

Duminică, atunci când l-au oprit pentru cea de-a doua oară, poliţiştii au constatat că bărbatul era și sub influenţa alcoolului.

”În după-amiaza zilei de 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, au depistat un bărbat de 41 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza oraşului Ştefăneşti, având dreptul de a conduce anulat, tot pentru infracţiuni la regimul rutier, repetând fapta comisă cu doar o zi înainte”, a transmis Poliţia judeţeană Argeş.

Bărbatul, din Pitești, consumase alcool, în urma testului cu aparatul etilotest ce a arătat o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele său, dosar ce este instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Duminică seară, bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări şi luarea măsurilor legale care se impun.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...