Magazinul la care se poate plăti cu palma. Românii nu vor vedea așa ceva în viitorul apropiat

Ana Anitoiu 11.08.2022, 08:35
Magazinul la care se poate plăti cu palma. Românii nu vor vedea așa ceva în viitorul apropiat

Un lanț de magazine din Statele Unite ale Americii introduce plata cu palma, urmând să fie amplasate scannere speciale la casele de marcat din câteva locații. Clienții vor putea renunța astfel la achitarea cu cardurile bancare, telefoanele mobile, ceasurile inteligente sau cu bancnote. Românii nu vor vedea așa ceva în viitorul apropiat.

Cum va fi posibilă plata cu palma

Plata cu palma va fi posibilă în locații ale unuia dintre cele mai mari lanțuri de supermarket-uri din Statele Unite ale Americii, Whole Foods, deținut de Amazon. Această companie încearcă de mulți ani să creeze o experiență de plată cu cât mai puține interacțiuni cu clientul.

Plata cu palma va fi posibilă prin intermediul unui scanner numit Amazon One. Acesta va fi echipat cu o cameră foto ce fotografiază palma și o poate asocia unui cont personal. Datele stocate pe acest cont sunt numărul de pe card și numărul de telefon personal. Astfel, chiar dacă ți-ai uitat acasă sau în mașină portofelul sau telefonul, sau ambele, tot poți să efectuezi o plată pentru a cumpăra bunurile din supermarket.

Magazinul la care se poate plati cu palma
Plata cu palma va fi posibila la un magazin

Cât de sigură va fi plata cu palma

În ceea ce privește securitatea, Amazon a transmis că informațiile nu sunt stocate local, ci criptate și trimise în cloud către un server dedicat pentru serviciul Amazon One. Sistemul a fost deja testat cu succes în anumite magazine din New York, Austin și Seattle, iar acum ajung și în Malibu, Montana Avenue și Santa Monica, în California.

Este posibil ca în cazul în care acest tip de sistem se va dovedi a fi unul de succes și alte lanțuri de supermaketuri să adopte tehnologii similare sau să licențieze chiar sistemul Amazon One de la Amazon.

Amazon a deschis mai multe chioșcuri în câteva orașe americane în care pot lua orice de pe raft și pot ieși din magazin fără să plătească fizic. Sistemul automat urmărește activitatea utilizatorilor prin camere de supraveghere și sisteme avansate de gestiune a stocurilor și poate taxa automat conturile de Amazon ale clienților.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...