Magazinul în care nu mai există nicio casă de marcat. Clienţii pleacă fără să mai plătească produsele

Nicu Stan 24.01.2022, 17:43
Magazinul în care nu mai există nicio casă de marcat. Clienţii pleacă fără să mai plătească produsele

Care este magazinul în care nu mai există nicio casă de marcat. Clienţii pleacă fără să mai plătească produsele. Aldi, al cincilea cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, are în Londra un magazin pilot în care nu există deloc case de marcat, nici măcar de tipul celor self-scan. Cum se fac cumpărăturile.

În acest magazin nu se scanează nimic și nu există case de marcat. Clienții ies cu sacoșele pline

Retailerul german Aldi testează piața, în Londra, cu un nou tip de supermarket în care nu există deloc case de marcat, a anunțat compania, într-un comunicat.

Noul magazin pilot este deschis pe Greenwich High Street din Londra și permite clienților să-și finalizeze cumpărăturile fără a scana vreun produs și fără a fi nevoiți să treacă pe la casa de marcat.

In acest magazin nu se scaneaza produse si nu exista case de marcat
In acest magazin nu se scaneaza produse si nu exista case de marcat

Cum se fac cumpărăturile, de fapt

Asta este posibil datorită unei aplicații a lanțului de magazine-Aldi Shop&Go, pe care clienții trebuie să o descarce pentru a putea intra în magazin și a ieși după finalizarea cumpărăturilor, fără a mai trece pe la vreo casă de marcat.

Aplicația funcționează în tandem cu sistemul de camere video furnizat de compania de tehnologie AiFi care filmează clientul atunci când ia produse de pe raft. În acest fel, odată ce clientul iese din magazin, cumpărăturile îi vor fi taxate automat prin metoda de plată selectată de el, iar în aplicație va apărea o chitanță.

Ce se întâmplă cu clienții care cumpără alcool

Pentru aceia care doresc să cumpere alcool sau alte produse ce nu pot fi vândute minorilor, se va putea folosi tehnologia de estimare facială a vârstei pentru a autoriza cumpărarea.

Noua tehnologie, furnizată de Yoti, permite cumpărătorilor să își confirme vârsta în câteva secunde prin intermediul aplicației Aldi Shop&Go. Cei care nu vor să folosească sistemul vor fi în schimb verificați din punct de vedere al vârstei de către o persoană din magazin.

Aldi, încântat să vadă cum funcționează noul magazin din Londra

„Ziua de astăzi reprezintă punctul culminant al unor luni de muncă, nu în ultimul rând din partea echipei de aici, din Greenwich, și abia aștept să văd cum reacționează clienții la testul nostru. Acest magazin utilizează cele mai noi tehnologii de ultimă generație în domeniul comerțului cu amănuntul, oferind clienților produsele premiate și prețurile imbatabile ale Aldi într-un mod nou și inovator. Echipa este foarte încântată să vadă cum clienții vin și experimentează Aldi Shop&Go”, a spus Giles Hurley, CEO al Aldi UK și Irlanda.

Cu origini din Germania, retailerul internațional Aldi operează nu mai puțin de 11.000 de magazine în 19 țări de pe întreg globul.

Urmăriți Impact.ro și pe