MAE, primele detalii despre românul asasinat în Costa Rica: cine sunt autorii atacului armat – VIDEO

Ministerul de Externe de la București vine cu detalii despre atacul armat din Costa Rica. Un român în vârstă de 38 de ani și iubita au fost împușcați mortal pe o stradă din orașul Alajuelita.

Ministerul de Externe de la București vine cu precizări legate de atacul armat din Costa Rica, în urma căruia un român în vârstă de 38 de ani a fost ucis. El se afla în mașină alături de iubita sa, un fotomodel din Costa Rica.

Lângă autoturismul lor au oprit doi motocicliști, care au deschis focul. Bărbatul și femeia au fost executați pe loc.

Acum, Ministerul de Externe de la București a cerut detalii despre cazul celor doi.

Ce spune MAE despre asasinatul din Costa Rica

Ministerul de Externe transmite că a luat legătură cu Ambasada României la Ciudad de Mexico, dar deocamdată nu s-a cerut sprijin de niciun fel.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Republica Costa Rica, urmărește îndeaproape cazul semnalat în mass-media privind decesul unui cetățean român în provincia San Jose, Republica Costa Rica. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la acest incident, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”
Comunicat MAE

Asasinatul a avut loc în orașul Alajuelita din Costa Rica, iar imaginile cu cei doi motocicliști au fost surprinse de camerele de supraveghere de pe stradă. Românul ucis se numește Ionuț George Oțelac și are 38 de ani, iar iubita acestuia, Raquel Maria Gamboa Mora avea vârsta de 25 de ani.

Presa din Costa Rica susține că românul ar fi fost implicat într-o rețea de trafic internațional de droguri și chiar a fost arestat în anul 2001, după ce a fost prins pe aeroport cu 20 de kilograme de cocaină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI