MAE, precizări clare pentru români după ce s-au format cozi uriaşe la intrarea în Grecia. Ce formular trebuie completat obligatoriu cu 24 de ore înainte de călătorie

Ioana Bucur 12.06.2021, 22:12
MAE, precizări clare pentru români după ce s-au format cozi uriaşe la intrarea în Grecia. Ce formular trebuie completat obligatoriu cu 24 de ore înainte de călătorie

Și-au început concediul cu ore în șir de așteptare, la rând. MAE, precizări clare pentru români, după ce s-au format cozi uriaşe la intrarea în Grecia. Autoritățile au explicat ce formular trebuie completat obligatoriu cu 24 de ore înainte de călătorie.

Cozi uriaşe la intrarea în Grecia

Pregătiți de vacanță, românii s-au trezit puși într-o situație neplăcută. Imaginile au ajuns și la Ministerul Afacerilor Externe, care a venit cu o serie de precizări pentru cei care se pregătesc de călătorii.

S-au format cozi uriașe la intrarea în Grecia, din pricina faptului că mulți dintre cei care voiau să treacă granița în statul elen nu completaseră formularul de identificare a pasagerului, PLF (Passenger Locator Form), a transmis MAE.

Autoritățile au anunțat că Ambasada României la Atena a solicitat autorităților centrale și locale din Grecia să găsească în regim de urgență soluții ce ar permite fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare. Potrivit MAE, consulii Ambasadei României la Sofia și Consulatului General al României la Salonic au mers la punctul de trecere a frontierei, pentru a observa modul în care decurg procedurile de verificare și pentru a acorda asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cozi uriaşe la intrarea în Grecia

Ce formular trebuie completat obligatoriu cu 24 de ore înainte de călătorie

MAE, precizări clare pentru români după ce s-au format cozi uriaşe la intrarea în Grecia. Autoritățile au explicat că toți cei care vor să intre în statul elen trebuie să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form), cu cel puțin 24 de ore înainte de călătorie.

Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu încă din anul 2020, MAE semnalând în mod constant necesitatea îndeplinirii acestei condiții pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Formularul se completează accesând pagina de internet – https://travel.gov.gr. Pentru a evita timpii suplimentari de aşteptare la frontieră, MAE face apel la cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

„MAE va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere a frontierei menţionat şi va rămâne în dialog constant cu autorităţile elene pentru identificarea soluţiilor necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare. MAE reaminteşte că este în vigoare măsura testării rapide, în mod aleatoriu, în punctele de trecere a frontierei. Informaţii detaliate în limba română sunt disponibile şi pe pagina de internet a MAE: https://www.mae.ro/node/51914. Aceste informaţii sunt actualizate în funcţie de elementele comunicate de către autorităţile elene.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI