MAE, atenționare de călătorie în Italia! Măsurile de urgență care s-au luat din cauza coronavirusului

Diana Radu 24.02.2020, 13:02
MAE, atenționare de călătorie în Italia! Măsurile de urgență care s-au luat din cauza coronavirusului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că Guvernul italian a decretat stare de urgență din cauza coronavirusului. Așadar, românii care vor să plece în Italia sau să tranziteze țara, trebuie să respecte măsurile impuse de autoritățile italiene. Momentan, niciun român din Italia nu a fost infectat cu acest virus, însă MAE recomandă să fiți precauți.

MAE, atenționare de călătorie în Italia. Ce măsuri au luat autoritățile

MAE informează că regiunile din Italia în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de  COVID-19 (coronavirus) sunt: Lombardia și Veneto. Drept urmare, autoritățile italiene au interzis părăsirea sau intrarea în zonele în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, în vederea restrângerii focarelor și prevenirii răspândirii virusului.

De asemenea, printre măsurile luate de autoritățile italiene se mai numără și închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare. Mai mult, au fost emise și alerte de urgență sanitară prin care cetățenii din zonele infectate cu coronavirus, să rămână în case.

italia, coronavirus, romani, masuri
Ce măsuri au luat autoritățile

În comunicatul emis de MAE se mai arată că cetățenii care prezintă simptome specifice coronavirusului trebuie să sune la numerele verzi puse la dispoziție de autoritățile locale și să evite să se prezinte pe cont propriu la spital, deoarece ar putea contamina și alte persoane.

„Cetățenii cu simptome care pot indica infectarea cu coronavirus sunt rugați să NU se prezinte pe cont propriu la unitățile spitalicești, ci să apeleze numerele verzi regionale puse la dispoziție de către autorități astfel: pentru Lombardia la 800.89.45.45, iar pentru Veneto la 800.46.23.40. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informații în limbile italiană și engleză. Aceste numere trebuie apelate doar în caz de necesitate”, arată MAE.

Pentru cetățenii români care se află în Italia, MAE informează că aceștia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe