Machiaj pentru ochi albaștri – 5 idei pentru a pune în evidență acest dar de la natură

Emanuela Pană 26.12.2020, 17:34

Doar 8% din populația lumii are ochi albaștri, aceștia fiind cel mai des întâlniți în Finlanda. Ochii albaștri amintesc de adâncurile necuprinse ale oceanelor și de întinderea cerului. Ai ochii albaștri? Atunci ar fi bine să știi că un machiaj bine făcut ar trebui să le complimenteze culoarea, iar nu să îi facă să pară „șterși“. Acest lucru se întâmplă când alegi greșit culoarea fardului, care contrastează neplăcut cu irisul. Mai multe detalii, în continuare.

Machiaj pentru ochi albaștri

Machiajul pentru ochi albaștri este puțin mai dificil de realizat, întrucât acest tip de ochi este, la rândul lui, puțin mai pretențios, necesitând o grijă sporită atunci când treci la fardarea lor. Ochi albaștri = farduri albastre? Aceasta este una dintre cele mai întâlnite greșeli în rândul doamnelor și domnișoarelor cu irisul de culoarea cerului. Pentru a ieși în evidență, ochii albaștri au nevoie de contrast, motiv pentru care ar trebui să cunoști cercul cromatic. Explicăm imediat.

Ochii albaștri au indicat dintotdeauna o zestre genetică de excepție, fapt pentru care merită un machiaj extraordinar. Procedând astfel, delicatețea lor luminoasă și adâncimile albastre vor ieși frumos în evidență.

Indiferent de nuanța sau de mărimea ochilor, baza unui machiaj simplu este aceeași. Începeți prin a vă hidrata zona ochilor aplicând o cremă sau un ulei, ambele în cantități mici, folosește un primer pentru a umple porii și pentru a te asigura că machiajul rezistă întreaga zi, după care aplică un fond de ten cu acoperire mică spre medie, lichid sau stick.

În ceea ce privește fardurile potrivite pentru ochii albaștri, trebuie să aplici următoarea regulă: încearcă pe cât posibil să eviți nuanțele de albastru, pentru că nu contrastează plăcut cu irisul tău.

Citește și: Cel mai nou simptom Covid se observă în jurul ochilor. Ce au pățit cei care au fost infectați

Cum îi poți pune în evidență

În continuare îți vom oferi câteva sfaturi care te vor ajuta să îți evidențiezi frumusețea naturală a ochilor albaștri.

Dacă ai ochi albaștri, evită fardurile de aceeași culoare
Dacă ai ochi albaștri, evită fardurile de aceeași culoare

1. Evită machiajul ton pe ton și optează pentru contrast

În alegerea tonurilor potrivite pentru ochii tăi, ajută-te de cercul cromatic, care conține culori primare (roșu, galben, albastru), culori secundare (amestecuri de culori primare) și terțiare (o culoare primară și una secundară) și caută nuanța exactă a ochilor tăi în spectrul cromatic. Ulterior, uită-te în zona direct opusă, pentru că aceasta îți va indica culoarea cea mai contrastantă cu cea a ochilor tăi. Așa descoperi culorile care evidențiază perfect frumusețea ochilor tăi albaștri.

2. Lookurile cât mai naturale sunt la modă

Maroul, auriul și piersica îți vor garanta un aer fresh și glowy, iar în cazul în care ești mai îndrăzneață de fel, poți opta pentru un portocaliu intens sau chiar pentru un gloss pe pleoape. Cu toate că acest trend a început în 2018, cu siguranță nu își va pierde din popularitate nici anul acesta.

3. Nu neglija fardul de ochi mov

Uun lila light este o opțiune foarte potrivită pentru un machiaj de zi, în timp ce o nuanță de prună poate fi excelentă pentru un machiaj de seară. Tot seara poți încerca și farduri metalizate: atât argintiul, cât și auriul fac ochii albaștri să pară mai intenși.

4. Smokey eyes

Un alt machiaj potrivit pentru seară este Smokey eyes. Pentru a accentua privirea, combină nuanţe diferite de gri închis sau de violet. De asemenea, poți folosi chiar și un rimel albastru închis, dacă îţi conturezi ochii cu un eyeliner gri sau negru.

5. Eyeliner dramatic

Pentru un look dramatic, folosește un eyeliner negru, îngroșat. În cazul în care îți dorești un machiaj mai „potolit“, de zi, alege farduri mate, în special cele neutre și folosește neapărat un strat de mascara, pentru a evidenția frumos ochii.