Luna roz va fi vizibilă din nou. Când o putem observa pe cer

Madlen Moraru 04.06.2020, 16:03

Luna roz va fi vizibilă din nou și poate fi observată și cu ochiul liber de către oricine. Fenomenul va fi unul prezent pe cer și îi va putea bucura și pe români. Superstițiile legate de acest show natural și cât se poate de spectaculos sunt și ele la fel de multe precum vă așteptați.

Luna roz va fi vizibilă din nou

Luna roz este un fenomen ce a putut fi observat și în anul 2019. În credința populară există numeroase zicale, chiar tradiții, despre Luna roz. În urmă cu un an, momentul a fost considerat că ar putea să prevestească Sărbătorile Pascale. Există o credință potrivit căreia locuitorii anumitor zone din lume susțin că și animalele de pe lângă gospodărie își schimbă comportamentul.

Totodată, se mai crede că fenomenul astronomic poate vesti recoltarea căpșunelor. Luna roz din acest an poate fi observată și pe cerul României, dacă o vor permite condițiile meteorologice.

Luna roz va fi vizibilă din nou. Când o putem observa pe cer
Luna roz poate fi observată cu ochiul liber și din țara noastră în seara de joi

Fenomenul este unul de-a dreptul uimitor și va putea fi vizionat în această vineri, pe 5 iunie. O astfel de Lună plină ce oferă privitorului senzația unei nuanțe de roz, fie pe cea de roșu, reprezintă de fapt o iluzie optică. În realitate, satelitul Pământului nu își modifică în vreun fel culoarea. Este vizibilă doar de pe Terra, după cum susțin și specialiștii NASA.

Când o putem observa pe cer și de ce arată așa

Mai mult, în cultura amerindiană exista credința populară că Luna roz înseamnă că pot fi recoltate respectivele fructe. În alte zone ale lumii, precum Asia sau Africa va putea fi văzută și o eclipsă în penumbră. Pasionații de astronomie se pot folosi și de un telespcop pentru a surprinde cât mai clar fenomenul rar.

„Luna plină din iunie sau ultima Lună plină a primăverii e cunoscută sub denumirea de Lună Căpșună, un nume universal pentru aproape orice trib Algonquin”, anunțau reprezentanții NASA, potrivit Telegraph.

Urmăriți Impact.ro și pe