Lună plină în această noapte. Apogeul va fi atins la primele ore ale dimineții

De la Observator Luna se poate observa cel mai bine cu trei zile înainte de Primul Pătrar

În noaptea de luni spre marți va fi din nou lună plină. Apogeul va fi atins la primele ore ale dimineții. Cel mai bine este să priviți luna prin telescop. Acest interval în care Luna este vizibilă durează 9 zile.

Lună plină, în noaptea de luni spre marți

Cel mai bine este să priviți Luna prin telescop,  când este Primul Pătrar, atunci fiind  de observat ușor relieful selenar,  datorită poziției favorabile a iluminării Solare.

De la Observator Luna se poate vedea  cel mai bine cu trei zile înainte de Primul Pătrar până la Lună Plină. Acest interval în care Luna este vizibilă durează 9 zile, potrivit astro-urseanu.ro.

Lună plină în această noapte. Apogeul va fi atins la primele ore ale dimineții

Lună plină în această noapte

În diagrama de mai sus se dă aspectul Lunii pentru fiecare zi a lunii în curs. Pe lângă an, lună și zi, sub fiecare fază a Lunii este trecut o valoare în procente care reprezintă procentajul din emisfera lunară iluminată de Soare.

0% înseamnă Lună Nouă

50% înseamnă Primul sau Ultimul Pătrar

100% înseamnă Lună Plină

 

Cum influenţează Luna plină în realitate oamenii

 

O serie de teste realizate de-a lungul anilor au încercat să identifice legătura dintre Luna plină şi comportamentul biologic al omului.

 

În majoritatea cazurilor, cercetătorii nu au descoperit nicio legătură.

 

Când nu exista lumină artificială,  lumina Lunii pline îi ţinea pe oameni treji, provocând dereglarea somnului care ar fi putut conduce către alte probleme psihologice.

Fenomenul astronomic are loc în fiecare lună calendaristică. Se produce atunci când corpul ceresc văzut de pe Pământ este complet luminat de Soare.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI