Ludovic Orban, un nou anunț privind creșterea pensiilor! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii românilor: „PSD lansează în fiecare zi minciuni”

Redacția IMPACT 22.01.2020, 17:47
Ludovic Orban, un nou anunț privind creșterea pensiilor! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii românilor: „PSD lansează în fiecare zi minciuni”

Premierul Ludovic Orban a făcut astăzi noi precizări cu privire la situația actuală a pensiilor, un subiect care stârnește tot mai multe controverse în spațiul public. Totodată, el vine cu noi critici pe care le aduce social-democraților, aspect ce adâncește și mai mult disputele PNL-PSD.

Situația pensiilor din România, rediscutată de premierul României

Ludovic Orban oferă asigurări cu privire la faptul că majorarea pensiilor reprezintă o chestiune care va avea loc, întrucât este prevăzută în legea bugetului de stat.

„Noi am prevăzut în legea bugetului de stat și în legea bugetului asigurărilor sociale de stat suma necesară pentru aplicarea legii pensiilor și ca atare vom crește pensiile”, a spus Șeful Executivului.

„Aș vrea să fac un scurt comentariu. Disperat că a pierdut puterea, după ce și-a bătut joc trei ani de țară, PSD lansează în fiecare zi minciuni. Ultima este o campanie mizerabilă în care populația României este dezinformată referitor la Prima Casă”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor Publice a discutat, la rândul său, zilele acestea, despre situația actuală a pensiilor din România. Acesta spune că deși în prezent nu există fonduri suficiente pentru a majora pensiile, totuși, măsura se va realiza întrucât se află prevăzută în buget. Guvernul analizează acum toate variantele care ar putea duce la creşterea pensiilor.  Majorarea acestora atrage de fapt un impact negativ de 24 de miliarde de lei, în bugetul pe anul acesta, în contextul în care, pentru această măsură nu există deocamdată o sursă de finanțare concretă, mai precizează ministrul.

Florin Cîțu avertizează că majorarea pensiilor are loc în contextul unui deficit bugetar imens. Foto: Inquam Photos / George Calin

„În legea pensiilor – şi aici vedeţi iresponsabilitatea şi incompetenţa celor de la PSD, pentru că au trecut o lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ de 24 de miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Despre asta vorbim. Acesta este efectul.
Deci 2,5% din PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare. Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră”, a susţinut marți, Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe