Ludovic Orban, taxat dur de CTP: „Ăsta este comportament de dictator!”. Ce a făcut, de fapt, premierul țării

Redacția IMPACT 25.04.2020, 10:19
Ludovic Orban, taxat dur de CTP: „Ăsta este comportament de dictator!”. Ce a făcut, de fapt, premierul țării

Neînțelegerile dintre Guvern și Parlament nu au încetat să apară, în ultimele zile. Călin Popescu Tăriceanu, Președintele ALDE l-a invitat pe Ludovic Orban în Parlament, în baza unei solicitări a Biroului Permanent a Senatului pentru a prezenta un raport cu măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei de COVID-19. Refuzul lui Orban a stârnit reacții negative din partea lui Cristian Tudor Popescu.

Reacția lui CTP, după refuzul său de a se întâlni cu Parlamentul

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă va accepta invitația pentru discuta cu Parlamentul, iar răspunsul său a fost cât se poate de clar:

„Eu am anunțat, unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă și nasc tot felul de inițiative… Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există. Când se va relua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent”.

Ludovic Orban nu vrea să aibă o întrevedere cu Parlamentul. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole
Ludovic Orban nu vrea să aibă o întrevedere cu Parlamentul. Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Refuzul premierul de a discuta cu parlamentarii a fost taxat dur de Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul folosește apelativul „dictator” pentru a-l caracteriza pe Orban, pentru cele spuse.

„Aoleu! Cum adică? Tu nu mai ai treabă cu Parlamentul? Tu informezi direct cetățenii. Ăsta este comportament de dictator. Toți dictatorii din lumea asta dizolvau parlamentele și discutau direct cu cetățenii. Ăsta este mecanismul fundamental al lui Hitler, al lui Stalin, al lui Somoza, al cui vreți dumneavoastră… al lui Ceaușescu. Ceaușescu discuta cu cetățenii, atât. Cu poporul! Discută cu poporul domnul Orban…”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Gazetarul a comentat dur și comentariile Executivului referitoare la faptul că parlamentarii stau acasă, în izolare, motiv pentru care „nu există” în acest moment, la nivel decizional.

„Cum poți să spui așa ceva? Cum să spui despre parlamentari că „stau acasă în izolare și nasc tot felul de inițiative”? Adică stau cu fundul pe cămașă, potrivit unei expresii populare. Stau pe vatră acasă și nu fac nimic și nasc tot felul de inițiative. Păi stau acasă pentru că sunt trimiși acasă, ei nu stau acolo de plăcere. Stau acasă făcând un lucru bun și pozitiv, potrivit ordonanțelor militare.

Și tu vii, premier, și prezinți asta ca o lenevie a parlamentarilor?”, subliniază jurnalistul.

Urmăriți Impact.ro și pe