Ludovic Orban, mesaj clar. Vrea demisia lui Florin Cîţu. „Cine culege vânt seamănă furtună”

Nicu Stan 22.09.2021, 08:02
Ludovic Orban, mesaj clar. Vrea demisia lui Florin Cîţu. „Cine culege vânt seamănă furtună”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, înainte de congresul liberalilor din 25 septembrie, că prioritatea sa, ca viitor preşedinte al partidului, în cazul în care va fi reales, va fi refacerea echilibrului pe scena politică. Totodată, Ludovic Orban a spus că cine este vinovat pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să îşi asume şi să răspundă în consecinţă, făcând referire la o eventuală demisie a premierului Florin Cîțu.

Ludovic Orban cere refacerea alianței cu USR PLUS și demisia premierului Florin Cîțu

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat cu câteva zile înainte de alegerile pentru șefia PNL, care vor avea loc pe 25 septembrie, că obiectivul lui, în cazul în care va fi reales ca șef al partidului, va fi refacerea echilibrului pe scena politică, respectiv refacerea alianței cu USR PLUS.

În plus, Ludovic Orban spune că vinovatul pentru actuala criză politică, respectiv Florin Cîțu, trebuie să plece. Ludovic Orban a avut un discurs asemănător cu al colegilor Ionel Dancă şi al Violetei Alexandru, aceștia susținând de asemenea necesitatea refacerii coaliţiei de guvernare cu USR-PLUS.

Florin Citu candideaza impotriva lui Ludovic Orban la sefia PNL
Florin Citu candideaza impotriva lui Ludovic Orban la sefia PNL

Ce promitea PNL românilor

”În campania electorală pentru alegerile parlamentare, PNL a promis românilor 4 ani de pace, de stabilitate politică, 4 ani de investiţii, de dezvoltare, de creştere economică, de modernizare, de creştere a calităţii serviciilor publice, a vieţii şi de creare de oportunităţi pentru fiecare român de a trăi mai bine.

Cu mare greutate, am reuşit să negociem un acord de coaliţie care a dus la formarea unui Guvern al forţelor de centru-dreapta. Un Guvern care s-a dus în faţa Parlamentului şi a obţinut votul de încredere cu o majoritate confortabilă.

Ce oferă PNL românilor

Din păcate, pe 1 septembrie, ca urmare a unor decizii unilaterale, am intrat într-o criză guvernamentală care afectează România.

În ceasul al 12-lea, avem nevoie de un guvern care să implementeze PNRR. Suntem în fața negocierii acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România cu privire la bugetul 20021-2027. Nici aici nu am făcut pași hotărâți, astfel încât să fie cât mai repede accesibil pentru români banii pe care îi vom primi în exercițiul bugetar.

Criza politică trebuie soluționată curând

Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se ajungă la o soluție clară de a pune capăt crizei. Poziţia noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate asigura o guvernare în beneficiul României, este cea care s-a format după alegerile Parlamentare: PNL-USR PLUS, UDMR cu sprijinul minorităților.

Altfel nu putem implementa nicio reformă şi nu avem capacitate de a oferi stabilitate şi sustenabilitate politicilor publice. Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderea pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să îşi asume şi să răspundă în consecinţă”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe