Ludovic Orban, declarații inedite despre directorul de la Drumuri și Poduri Craiova, prins cu diplome false: „Chiar nu îl cunosc”

Elena Avramescu, Alexandrina Toader 23.04.2021, 15:29
Ludovic Orban, declarații inedite despre directorul de la Drumuri și Poduri Craiova, prins cu diplome false: „Chiar nu îl cunosc”

Ludovic Orban, despre directorul de la Drumuri și Poduri Craiova. În decursul zilei de azi, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, acuzat de înșelăciune prin folosirea de documente falsificate, ar fi fost pus în funcţie în perioada guvernării PSD.

Ludovic Orban, despre directorul de la Drumuri și Poduri Craiova

Se pare că după ce a fost demis, Bogdan Bratu a fost repus în funcție printr-o decizie a instanţei. În decursul zilei de azi, Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au făcut trei percheziții, într-un dosar în care se fac cercetări după ce un șef al unei mari companii de interes național ar fi folosit documente false atunci când s-a angajat. Astfel că surse din cadrul anchetei mențin ideea că este vizat șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Craiova.

Justiția dacă are ceva de făcut, își urmează cursul. Domnul Bratu nu este, din câte țin eu minte… A fost demis și și-a câștigat prin proces funcția. A fost repus în funcție prin decizie de instanță. Din câte țin eu minte e pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat că s-a certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu și a câștigat prin decizie de intanță repunerea în funcție. Chiar nu îl cunosc și nu ne-am întâlnit…Nu mă întrebați că nu am niciun fel de informație legată de subiectul ăsta, ce studii are domnul Bratu., a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre directorul de la Drumuri si Poduri Craiova
Ludovic Orban, despre directorul de la Drumuri si Poduri Craiova

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au efectuat vineri trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, în dosarul penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Procurorii susțin că obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a mai multor documente de studii falsificate care, la scurt timp după, au fost eliminate de către instanțele judecătorești competente. În plus, prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, ceea ce reprezeintă indemnizațiile brute încasate de la angajator.

Din primele informații se pare că din Craiova au fost ridicate mai multe cutii cu documente și au fost duse direct la București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...