Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei? Răspunsul surprinzător al președintelui Klaus Iohannis

Raluca Juncu 20.01.2020, 14:46
Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei? Răspunsul surprinzător al președintelui Klaus Iohannis

Întrebat de posibilitatea ca Ludovic Orban să devină primar al Municipiului București, Klaus Iohannis spune că nu și-ar dori ca acesta să candideze pentru această funcție.

Klaus Iohannis despre eventualitatea unei candidaturi la Primăria Capitalei a lui Ludovic Orban

Președintele României nu crede că Orban ar trebui să devină un candidat eligibil pentru Primăria Capitalei și că îl consideră foarte potrivit pentru actuala sa poziție, cea de prim-ministru.

„ Asta nu cred, ştiu că există o discuţie, nu ştiu de unde a venit, că ar fi bine să candideze Ludovic Orban pentru Primpăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru. Domnul Orban este foarte potrivit pentru poziţia de prim-ministru şi eu personal îmi doresc să rămână pe poziţia de prim-ministru. Nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru Municipiul Bucureşti”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă ar fi necesară măsurarea lui Ludovic Orban într-un sondaj pentru o eventuală candidatură în cursa pentru Primăria Capitalei.

În măsura în care Ludovic Orban și-ar depune candidatura pentru această poziție, nu ar fi, de altfel, prima dată când s-ar întâmpla acest lucru. Ludovic Orban s-a mai înscris în cursa pentru Primăria Capitalei, o dată în 2008, iar mai apoi în 2012, când a pierdut alegerile în fața lui Sorin Oprescu. Tototdată, în februarie 2016, Orban a mai fost desemnat de PNL pentru aceiași funcție, în contextul în care Cristian Bușoi se retrăsese din cursă, arată Hotnews.

Dar, premierul Ludovic Orban a declarat deja că el nu se regăsește în sondaj ca potențial candidat pentru primărie, potrivit Digi24.

Surse din PNL au confirmat pentru Mediafax că mai mulți membri PNL urmează să fie măsurați, începând de luni, printr-un sondaj de opinie pentru a se vede cine este cel mai potrivit pentru a putea fi ales să reprezinte partidul la alegerile pentru Primăria Capitalei. Deocamdată, pe listă s-ar afla următorii: preşedintele PNL Sector, Ciprian Ciucu, şeful PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, europarlamentarul Rareş Bogdan şi şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă urmează să fie măsuraţi într-un sondaj de opinie, începând de luni.

Candidații la Primăria Capitalei, în cursa pentru alegerile din 2020. Foto: Inquam Photos
Candidații la Primăria Capitalei, în cursa pentru alegerile din 2020. Foto: Inquam Photos

Până în acest moment, și-au anunțat intrarea în competiția pentru București, mai multe persoane, în frunte cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea (PSD). Printre candidați se numără Vlad Voiculescu (PLUS), Nicușor Dan, candidat independent.

Urmăriți Impact.ro și pe