Ludovic Orban, atacat fără milă. Cine îi aduce acuzaţii grave: „Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el”

Nicu Stan 14.06.2021, 14:15
Ludovic Orban, atacat fără milă. Cine îi aduce acuzaţii grave: „Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el”

Ludovic Orban, atacat fără milă. Cine îi aduce acuzaţii grave: „Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el”. Ultimele detalii din scandalul din PNL, în rândurile de mai jos.

Scandalul în PNL continuă. Robert Sghiartău îl atacă dur pe Ludovic Orban. Președintele PNL se apără și spune că-s doar minciuni

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost atacat fără milă. Cine îi aduce acuzaţii grave și îl compară pe acesta cu dictatorul Nicolae Ceaușescu. Războiul în interiorul Partidului Național Liberal între cele două tabere care se confruntă la Congresul din septembrie este departe de a se fi terminat.

După ce Ludovic Orban a declarat, în timpul vizitelor din teritoriu, că le-a dat funcții celor care acum îl susțin pe Florin Cîțu la Congres și că la negocierile pentru Guvern a fost ”părăsit” de Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău, tabăra lui Florin Cîțu a ieșit la atac.

Rares Bogdan il ia la misto pe Ludovic Orban facandu-l sfant
Rares Bogdan il ia la misto pe Ludovic Orban facandu-l sfant

Ludovic Orban, acuzat că nu-l interesează decât interesul personal

Astfel, în ședința Biroului Executiv Național, Ludovic Orban a fost atacat de secretarul general al partidului Robert Sighiartău. Acesta i-a reproșat liderului PNL că a ales să trădeze partidul și că interesul lui Orban este mai presus de interesul partidului. De asemenea, Ludovic Orban a fost acuzat că amenință cu plângeri penale.

”Am ales să nu fiu în echipă atunci când dvs. ați ales să trădați partidul. Ați cedat trei ministere competitorilor de la USR ca să obțineți poziția de la Camera Deputaților, dar mai mult ca să vulnerabilizați poziția PNL cu Cîțu premier”, i-a reproșat Sighiartău lui Orban, conform unor surse participante la discuții.

Ludovic Orban, comparat cu Ceaușescu

Atacul lui Robert Sighiartău nu s-a oprit aici și a lansat unul mai dur, spun sursele citate, comparându-l pe șeful său cu Nicolae Ceaușescu.

”Ăsta e sindrom ceaușist. Numai Ceaușescu îi numea trădători pe cei care nu erau cu el. În loc de democrație liberală în propriul partid ați ales regimul unipersonal. Nu mai sunteți Ludovic Orban care a câștigat Congresul din 2017. Semănați tot mai mult cu Liviu Dragnea ca manieră de a conduce un partid.  Sper că nu veți ajunge ca Dragnea să vă sacrificați propriul guvern”, a mai spus Robert Sighiartău, în ședința liberalilor.

Ludovic Orban, reacție nervoasă

De asemenea, Ludovic Orban a reacționat nervos spunând că nimic nu este adevărat și că totul este o minciună cruntă.

”Nu este adevărat. Este o minciună. Dacă dumneavosatră vă bazați pe acei oameni pe care nu aș vrea să îi calific, care încearcă să deformeze o realitate a unei reuniuni a Biroului Partidului Național Liberal. Nu pot să comentez, decât să vă spun că este o minciună.

Ludovic Orban respectă democrația

În ceea ce mă privește, sunt un om care respect democrația, respect drepturile fiecărui membru al PNL. Toate deciziile care au fost luate de-a lungul celor 4 ani în care am condus Partidul Național Liberal au fost luate de organismele statutare ale PNL.

Sunt un om care sunt într-o consultare permanentă cu toată baza partidului și de multe ori am consultat și membri care nu fac parte din organismele statutare ale PNL.

Ce va face Ludovic Orban de aici în colo

La baza oricărei decizii pe care am luat-o în cei 4 ani de mandat de președinte, pe lângă faptul că aceste decizii au fost luate în organismele statutare ale PNL, întotdeauna am avut analiză, sondaje, cercetări, o fundamentare științifică a oricărei propuneri de decizie pe care am formulat-o și la fel voi face și de acum încolo”, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Rareș Bogdan îl ia la mișto pe Ludovic Orban

De asemenea, Rareș Bogdan în face pe Ludovic Orban un ”sfânt”, la mișto, după ce acesta aspus că nimeni nu are despre el informaţii care ar putea să-i umbrească cariera politică.

”E bine, înseamnă că este un fel de sfânt. Oricine greşeşte pe lumea asta. Numai Dumnezeu nu greşeşte. Dacă Ludovic consideră că nu a greşit şi că nu are ce să spună despre el este foarte bine. Primul pas este să ai o părere bună despre tine, după aceea să mai aibă şi alţii”, spune Rareş Bogdan.

Urmăriți Impact.ro și pe