Ludovic Orban, anunț oficial despre noile restricții: „Oamenii să înțeleagă că trebuie să îi protejeze și pe cei din jur”

Ana Anitoiu 16.09.2020, 14:14
Ludovic Orban, anunț oficial despre noile restricții: „Oamenii să înțeleagă că trebuie să îi protejeze și pe cei din jur”

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut un anunț oficial despre restricțiile necesare în România, în contextul epidemiei de coronavirus. Premierul a explicat de ce este nevoie în țară, în lupta cu COVID-19.

Ludovic Orban, anunț despre restricțiile necesare în România, în lupta cu noul coronavirus

Premierul a spus, miercuri, în timpul unei conferințe de presă, că viața va fi mai normală în România, iar economia țării va fi mai puțin afectată, dacă oamenii vor înțelege să fie corecți și să se apere de noul coronavirus.

„Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă, trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur”, a spus prim-ministrul.

Ludovic Orban, anunț oficial despre noile restricții: „Oamenii să înțeleagă că trebui să îi protejeze și pe cei din jur”

Ludovic Orban a vorbit și despre obligativitatea purtării măștilor, făcând unele comparații referitoare la capacitatea oamenilor de adaptare.

„Cred că omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravata la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui.

Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a mai spus prim-ministrul.

Ludovic Orban, apel către români

Ludovic Orban a mai declarat că s-ar bucura ca un vaccin pentru noul coronavirus să fie disponibil cât mai curând. Însă, potrivit premierului, până la acel moment, va fi necesară respectarea măsurilor de siguranță.

Prim-ministrul a îndemnat românii să poarte măști de protecție, să se spele pe mâini cât mai des și să se dezinfecteze, precum și să renunțe la gesturile obișnuite de prietenie și afecțiune față de persoanele apropiate lor.

Ludovic Orban, anunț oficial despre noile restricții: „Oamenii să înțeleagă că trebui să îi protejeze și pe cei din jur”

Record al numărului de noi cazuri de coronavirus, miercuri, în România

Miercuri, raportul transmis de Grupul de Comunicare Strategică a arătat 1.713 de noi cazuri de coronavirus, în România. În total, până astăzi, au fost confirmate 107.011 cazuri de coronavirus, pe teritoriul României.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, în total, au murit, în România, 4.285 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate la ATI.

„Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.136.544 de teste. Dintre acestea 25.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 16 septembrie”, mai arată raportarea de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică.

În toată țara, 11.164 de oameni infectați cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu. Alte 5.782 de persoane sunt în izolare instituționalizată.

De asemenea, alte 37.206 persoane sunt în carantină la domiciliu. Opt persoane sunt în carantină instituționalizată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...