Ludovic Orban, anunț îngrijorător! La ce vârstă ar putea ieși românii la pensie

Redacția IMPACT 10.12.2019, 16:26
Ludovic Orban, anunț îngrijorător! La ce vârstă ar putea ieși românii la pensie

Premierul României, Ludovic Orban vorbește despre una din cele mai arzătoare chestiuni care se află în vizorul românilor și anume pensiile.
Șeful executivului a făcut mai multe declarații cu privire la creșterea vârstei de pensionare, în contextul interzicerii cumulului de pensie cu salariu, în sectorul angajaților publici. Ludovic Orban oferă ca exemplu profesorii, care, consideră el, ar putea lucra până la 70 de ani.

„Sunt domenii de activitate în care angajații ar trebui să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare, de la 65 la 70 de ani. În medicină sau educație de exemplu. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta să fie la mila unui director de școală să li se prelungească sau nu pe un an de zile dreptul de a profesa”, a declarat premierul Orban.

Ludovic Orban vrea să interzică cumulul pensiei cu salariul din sistemul de stat

Primul-ministru susține că există o neconcordanță la momentul actual întrucât o categorie de angajați ai instituțiilor publice se pensionează la vârsta de 40 de ani, iar ulterior mai obțin un venit salarial care provine tot din sectorul public. Totodată, el explică faptul că persoanele care vor să își continue activitatea după vârsta de pensionare sutn liberi să o facă, în măsura în care aceștia vor opta pentru un loc de muncă în domeniul privat, potrivit știripesurse.ro.

„Nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat și e vorba de mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din poliție sau alte structuri și care după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii mari, mai cumulează și venituri în sectorul public.

E vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată cumula simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat nu avem niciun fel de problemă. Nici dacă vor să își continue activitatea nu avem o problemă, dar să aleagă între venitul dobândit din salariu”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă e de acord cu interzicerea cumului de pensie cu salariul”, a transmis premierul României.

Declaraţia a făcut-o în contextul în care Guvernul a stârnit un val de nemulţumiri după ce a anunţat că vrea să interzică din nou cumulul pensiei cu salariul în sectorul bugetar, transmite Antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe