Ludovic Orban, anunț important după alegerile prezidențiale! Unde se vor face tăieri

Diana Radu 25.11.2019, 14:50
Ludovic Orban, anunț important după alegerile prezidențiale! Unde se vor face tăieri

Ludovic Orban a făcut noi declarații despre lipsurile de la buget, după ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale. Premierul României a specificat că ”aștia au făcut bugetul praf”. Cuvântul ”aștia” a fost folosit de Orban în mod intenționat, deoarece și Viorica Dăncilă a folosit același cuvânt într-o conferință de presă, atunci când s-a referit la românii din diaspora.

Ludovic Orban: ”Ne-au lăsat ăștia un buget praf, găurit”

”Suntem în analize, evident facem continuă evaluarea. (bugetului – n.r). Ne-au lăsat ăștia un buget praf, găurit, cu un nivel de colectare a veniturilor mult sub nivelul care fusese prognozat în Legea bugetului de stat. Este extrem de dificil de făcut această rectificare dar v-am dat câteva linii directe”, a declarat Ludovic Orban.

Cât despre posibilitatea unor tăieri, Ludovic Orban a declarat că acestea vor exista, însă doar în cazul ”cheltuielilor nenecesare”. De asemenea, Orban, a mai spus că Ordonanța de Urgență în ceea ce privește tăierile din buget nu este încă gata, iar de îndată ce va fi gata o s-o vedem cu toții.

Liderul PNL, aproximează că până marți seara Executivul va finaliza forma definitivă a Ordonanței de Urgență privind rectificarea bugetară.
În plus, Orban a ținut să precizeze că nu vor fi reduse fondurile de la Educație, Transporturi și din cofinanțarea pe fonduri europene.

Ludovic Orban: „Între premier şi preşedinte este, în sfârşit, o relaţie de dialog”

Ludovic Orban i-a asigurat pe români că va comunica eficient cu președintele
Ludovic Orban i-a asigurat pe români că va comunica eficient cu președintele

Premierul României a mai spus că va merge la Palatul Cotroceni ”de fiecare dată când este cazul, când sunt invitat, când avem diferite discuții și întâlniri, de fiecare dată”.

”Între mine ca prim-ministru și președintele României, între Guvernul pe care îl conduc și președinte este în sfârșit o relație de dialog, de cooperare loială, de parteneriat în care ne coordonăm toate acțiunile, toate deciziile și toate politicile publice în beneficiul cetățeanului român”, a mai spus liderul PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe