Lucruri neștiute despre Maia Sandu, noul președinte al Republicii Moldova. A ieșit totul la iveală

Stan Filon 29.12.2020, 16:12
Lucruri neștiute despre Maia Sandu, noul președinte al Republicii Moldova. A ieșit totul la iveală

Lucruri neștiute despre Maia Sandu. Maia Sandu a făcut istorie în Republica Moldova, acolo unde a devenit prima femeie președintă a țării! Cu toate acestea, sunt încă lucruri neștiute de multă lume despre noua președintă a Republicii Moldova.

Iată câteva lucruri neștiute despre Maia Sandu, noul președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu s-a lansat în politica de peste Prut în anul 2012. Pentru a se implica în politică și pentru a schimba destinele moldovenilor, așa cum a promis, Maia Sandu a renunțat la un salariu de 10.000 de dolari pe lună. Era consilieră la Banca Mondială, acolo unde a ajuns datorită studiilor sale de excepție.

Maia Sandu are trei diplome de studii economice și administrare publică, dintre care una obținută la Harvard. Între 2010 și 2012, a fost consiliera unuia dintre directorii executivi ai Băncii Mondiale, unde primea un salariu de 10.000 de dolari pe lună. A ales însă să părăsească Washingtonul și să renunțe la salariul uriaș pentru a reclădi Republica Moldova.

Lucruri nestiute despre Maia Sandu, noul presedinte al Republicii Moldova
Lucruri nestiute despre Maia Sandu, noul presedinte al Republicii Moldova

A renunțat la un salariu de 10.000 de dolari pe lună

Implicată în politica de peste Prut din 2012, Sandu a mizat în campania electorală pe o platformă anticorupție, promițând scoaterea țării din sărăcie, responsabilizarea autorităților și strângerea legăturilor cu Uniunea Europeană.

Fost ministru al educației între 2012 și 2015, aceasta a introdus camere de supraveghere la examenul de Bacalaureat și a scurtat vacanțele, măsuri care au provocat proteste de stradă.

Tot Maia Sandu a cerut procuraturii să verifice dacă actele de studii ale fostului său șef, premierul Chiril Gaburici, sunt autentice. După verificări, s-a constatat că actele sunt false, iar Gaburici și-a dat demisia.

Are un apartament cu două camere

Sandu a candidat și la alegerile prezidențiale din 2016, însă a fost învinsă în turul 2 de candidatul pro-rus Igor Dodon, acesta obținând 52,11% din voturi.

La 8 iunie 2019 a fost desemnată premier al Republicii Moldova, dar în aceeași zi Curtea Constituțională i-a invalidat numirea ca fiind neconstituțională, declanșând o criză politică peste Prut. Guvernul acesteia a fost demis prin moțiune de cenzură pe 12 noiembrie 2019.

Maia Sandu are 48 de ani, nu este căsătorită, are studii economice și vorbește engleza, rusa și spaniola. Aceasta deține un apartament de două camere în Chișinău și o masină Toyota, cumpărată în anul 2012. În plus, aceasta a spus că nu a mâncat niciodată la cantina Guvernului, ci a preferat să mănânce bucatele preparate de mătușile sale, care o vizitau zilnic la Guvern pentru a-i aduce mânare. Provine dintr-o familie numeroasă și spune că nu a întâlnit încă persoana potrivită, atunci când este întrebată de ce nu s-a căsătorit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...