Lucruri din interiorul casei care te îmbolnăvesc. Trebuie să înveți să te ferești de ele

Stan Filon 27.11.2020, 08:10
Lucruri din interiorul casei care te îmbolnăvesc. Trebuie să înveți să te ferești de ele

Autoritățile ne tot spun de luni de zile că trebuie să rămânem în casă, pentru a nu ne îmbolnăvi de coronavirus, dar și această acțiune ne poate îmbolnăvi grav, dacă nu suntem atenți. Pe lângă faptul că acumulăm în greutate, s-ar putea să avem probleme și cu spatele, mai ales dacă lucrăm de acasă. În plus, sunt mulți inamici care ne pândesc în întuneric.

Aceste lucruri din interiorul casei te îmbolnăvesc

Ochii iritați, nasul înfundat, uscat, durerile de gât, pielea uscată, oboseala, confuzia și problemele de respirație, toate acestea pot fi semne ale unor probleme de sănătate apărute tocmai în confortul casei noastre. Iată cum anume ne îmbolnăvește statul în casă!

Pe primul loc este praful. Indiferent cât de mult am șterge praful, el este acolo, iar noi suntem toată ziua cu nasul în el. Acest praf este de multe ori cauza strănutului excesiv, al tusei care nu se mai dă dusă sau al nasului permanent înfundat.

Aceste lucruri din interiorul casei te îmbolnavesc
Aceste lucruri din interiorul casei te îmbolnavesc

Suntem înconjurați de chimicale

Suntem înconjurați de chimicale. Spray pentru covor, substanță de curățat mobila, lumânări parfumate, bețișoare parfumate, difuzor de aromaterapie, spray-uri parfumate, aparat odorizant – toate acestea sunt surse de chimicale care pot afecta sistemul endocrin. Aerisirea frecventă a camerei și o floare naturală sunt de dorit în locul surselor artificiale de parfum, deloc prietenoase cu sănătatea noastră.

Dacă în bucătărie ai caserole peste caserole, pahare, sticle, tacâmuri și tot felul de recipiente de plastic, ține cont că acestea elimină în aer BPA, adică bisfenol A, un compus chimic care îți poate da peste cap hormonii și despre care studiile afirmă că ar putea avea și efect cancerigen.

Clorul poate fi periculos

Clorul a fost unul dintre cele mai bine vândute produse, pe timp de pandemie. Toată lumea vrea să țină virusul la depărtare cu clor. Se aplică pe ușă, pe preșul de la intrare,. pe tălpile papucilor de casă și cine mai știe pe unde. Atenție! Clorul trebuie întotdeauna diluat în apă și ferestrele trebuie larg deschise în timp ce efectuăm operațiunea de curățenie – mereu cu mănuși, mască și ochelari de protecție. Persoanele cu astm, alergii sau BPOC trebuie să evite complet clorul, pentru că le poate agrava starea de sănătate.

Plantele îți înfrumusețează căminul, dar au și rol terapeutic: ajută la reducerea poluării și alungă stările anxioase. Cele mai indicate plante de apartament sunt ficusul, bambusul, limba soacrei, folodendronul, dracaena și gerbera. Acestea purifică cel mai bine aerul.

Deschide fereastra când gătești

Nimic nu se compară cu un așternut proaspăt spălat și frumos mirositor, dar asta nu înseamnă că trebuie să umplem baia cu tot felul de chimicale pe care să le introducem în fibra textilă. Evită produsele foarte parfumate și nu le folosi în exces. Astfel de chimicale pot cauza iritații ale pielii și probleme cu respirația, mai ales în cazul copiilor mici, care sunt foarte sensibili.

Nu mai face asta! Chiar dacă temperaturile sunt scăzute, deschide puțin fereastra atunci când folosești aragazul. În caz contrar, există riscul ca vaporii și gazele să se acumuleze în încăpere și să te confrunți cu dureri de cap.

Aparatele de aer condiționat pot ascunde bacterii și mucegai cu efecte extrem de nefaste asupra sănătății. De aceea este indicat să folosești soluții speciale de curățare sau, și mai bine, să chemi un specialist pentru a se ocupa de treaba asta de câteva ori pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...