Lucrul pe care nu mulți îl știau despre Bill Gates. Adevăratul motiv pentru care a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din lume

Ioana Bucur 13.08.2022, 18:00
Lucrul pe care nu mulți îl știau despre Bill Gates. Adevăratul motiv pentru care a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din lume

Este cunoscut ca fiind fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, însă nu mulți știu ce are Bill Gates în comun cu personalități precum Leonardo da Vinci, Mozart, Marie Curie, Mark Twain, Einstein, Nicola Tesla sau fostul președinte american Barack Obama. Acest detaliu ar putea fi motivul pentru care a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din lume.

Un detaliu mai puțin știut despre Bill Gates

Bill Gates, Leonardo da Vinci, Mozart, Marie Curie, Mark Twain, Einstein, Nicola Tesla, Barack Obama, Aristotel, Rafael Nadal, Lionel Messi. Ce au în comun? Toți sunt sau au fost printre cele mai importante personalități din domeniile lor. În plus, toți au fost stângaci.

S-a tot spus că stângacii ar fi mai inteligenți și mai talentați decât dreptacii. Acum, un studiu realizat de curând de IFL Science pare să confirme teoria, demonstrând că există o legătură între mâna pe care o folosim când scriem și capacitatea creierului de a rezolva probleme de matematică. Explicația ar fi aceea că „stângacii prezintă o emisferă dreaptă a creierului mai dezvoltată, care este specializată pentru procese precum raționamentul spațial și abilitatea de a roti reprezentările mentale ale diverselor obiecte”.

În plus, s-a observat că grupul de celule nervoase ce leagă cele două emisfere cerebrale este mai mare în cazul stângacilor, detaliu ce îi ajută să rezolve activități ce solicită procesarea eficientă a informațiilor.

În ceea ce privește capacitățile de a rezolva probleme de matematică, din cei 2.300 de elevi care au participat la studiul IFL Science, stângacii s-au descurcat cu mult mai bine decât dreptacii.

Lucrul pe care nu mulți îl știau despre Bill Gates. Adevăratul motiv pentru care a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din lume

13 august, Ziua internațională a stângacilor

An de an, în întrega lume se celebrează Ziua internațională a stângacilor. A fost sărbătorită pentru întâia oară în 1976, dorindu-se sensibilizarea opiniei publice cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.

Pe 13 august se organizează diferite competiții sportive dreptaci versus stângaci, demonstrații artistice și sportive ale persoanelor a căror mână predominantă este stânga și alte evenimente la care dreptacii sunt provocați să folosească unelte și echipamente proiectate pentru mâna stângă, pentru a înțelege cum este să trăiești într-o lume proiectată pentru cealaltă mână.

Lista celor mai cunoscți stângaci îi mai include pe: Pablo Picasso, Isaac Newton, Michelangelo Buonarroti, Charlie Chaplin, Ashley Tisdale, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Robert DeNiro, Martina Navratilova, Morgan Freeman, Tom Cruise, Amitabh Bachchan, Adam Brody, Steve Forbes, Lady Gaga, Bill Gates, Oprah Winfrey, Phil Collins, Paul McCartney, Hugh Jackman, Lisa Kudrow, Ricky Martin, Linkin Park, Nicole Kidman, Demi Moore, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Bill Clinton și Justin Bieber.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...